Ariadna, un nom amb referent clàssic!

El meu nom és clàssic, saps quin és el seu origen? Quins antropònims (del grec ἂνθρωπoς) d’origen grec o llatí coneixes? Què signifiquen?

Et recomano la feina dels nostres companys a Aracne fila i fila, el nostre bloc col·laboratiu: Creus que la situació al nostre centre ara és diferent?; Coneixes aquests antropònims d’origen llatí?; Encertes aquests jeroglífics? T’atreveixes a fer-ne un de nou amb referents clàssics?; Què et semblen aquests jerogífics?

Ariadna Zarcos
4t ESO LLatí opt. 3

Aquest article s'ha publicat dins de General, Mitologia, Onomàstica i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

54 respostes a Ariadna, un nom amb referent clàssic!

 1. Bona feina, Ariadna!
  N.B.: Si tens temps i ganes, hauries de tornar a enregistrar el mite d’Ariadna i Teseu. Alguns noms propis grinyolen. En parlem!

 2. Mar Acien Xivillé diu:

  Bonum diem!
  Un treball molt original i molt bonic! És increible quants referents clàssics podem trobar…! El meu nom no sé si és clàssic, però el que si que sé és que m’he quedat amb les ganes de saber-ho!

 3. Mar Martínez diu:

  Felicitats Ariadna!
  Aquesta presentació sobre el nom Ariadna, m’ha agradat molt! L’informació està molt bé explicada i la idea de fer un vídeo fa que s’entengui millor el mite d’ “Ariadna i Teseo”.
  El fondo de la presentació també està molt bé!

 4. Paula Contreras diu:

  Salve!
  Molt maco Ariadna! És nota que li has dedicat molt temps i que està molt treballat. El teu treball és molt interesant.

 5. Abril diu:

  Salve!

  M’ha encantat la manera en que has explicat el significat, i sobretot la fotografia del fons.
  Molt bona feina, Ariadna!

  • Ariadna Zarcos diu:

   Bonum diem!
   Abril podries buscar l’origen del teu nom ja que està molt relacionat a l’època romana, ja que és el nom del mes abril, i crec que seria molt interessant.

   • Abril Ramos diu:

    Salve!

    Ja he buscat el significat del meu nom, i he descobert que prové del llatí!
    El nom Abril significa que rep el sol a la primavera.

 6. Joan Barrabino Rubio diu:

  Bonum diem!!
  Molt bon treball Ariadna m’ha agradat molt aquesta idea, crec que la informació és molt fàcil d’entendre, i el video és facinant.
  Moltes felicitats!

 7. Sara Martín diu:

  Saluete!
  És molt interessant que els noms que tenim avui dia les persones també s’utilitzessin en grec i llatí. Em sembla molt bé que l’Ariadna hagi buscat l’orígen del seu nom i el significat que té. Ha fet molt bé el treball i segur que ha quedat molt satisfeta amb aquesta nova informació.
  El meu nom, Sara , prové de l’hebreu שָׂרָה (Śārāh) i vol dir ‘princesa’.
  Avete!

 8. Camila Valencia diu:

  Salve!!

  M’agradat, és original i cada vegada ens donem compte de que moltes paraules que ara utilitzem les fem servir, i de que poca gent ho sap, i fins i tot els noms.

  Valete!

 9. Iria Rael diu:

  Bonum diem!
  Ariadna la presentació que has fet sobre el teu nom està molt bé, molt completa, la explicació i tot. Molt maca i original!

  Vale!

 10. Ruth Villellas diu:

  Bonum diem!
  M’agradat molt Ariadna. Esta molt ben fet i és molt original. Has cridat la meva atenció, fent que ho lleguís i mirés tot.
  Encara que no vingui al cas, el meu nom prové de l’hebreu i és bíblic.
  Saluete!

 11. Carlos Thiriet diu:

  Bonum diem!
  Molt bona feina. Crec que és molt interesant que inclós els nostres noms siguin d’origen llatí, això demostra una altra vegada que els clàssics estan a tot arreu.

 12. Luca Fernàndez diu:

  Salutatio!

  Felicitats Ariadna, la veritat és que el treball està molt bé, perque ens diu que els nostres noms han sigut utilitzats en temps antics. La veritat és que el el treball és molt creatiu i ha quedat molt bé.

  Valete!

 13. Júlia Calvo diu:

  Bonum diem!
  Molt bona feina Ariadna, la foto es significativa i molt maca relacionada amb el tema, i les dades que apareixen són molt curioses. Algunes curiositats ja les sabia i d’altres les he après noves. Feliciter!

 14. Sandra Moya diu:

  Bonum Diem!
  Moltes felicitats Ariadna el teu apunt esta molt bé, m’agradat molt.
  La veritat que jo no tinc ni idea d’ antropònims pero la veritat que tinc moltes ganes de descobrir-los.
  Vale!

 15. Pau Torrente Quiles diu:

  Vale!
  Molt bona feina Ari! Una idea molt original i un treball molt ben realitzat. No conec gaires antropònims, però sens dubte en buscare informació.
  Feliciter, ave! 🙂

 16. cansino.belen diu:

  Salve!

  Felicitats Ariadna!

  És un treball molt interesant.

 17. Maria Cancio diu:

  Salve!
  Moltes felicitats Ariadna, és un treball molt original i interesant. M’ha agradat molt!

 18. Judith Caballero diu:

  Bonum diem!

  És un treball molt original, unic i bonic. El convinar dues fotografies és molt interesant. Es nota que t’ha costat molt, i lo del vídeo explicant-ho millor està molt bé. Bona feina!
  Vale!

 19. Miquel Saborit diu:

  Salve!

  És un treball molt ben aconseguit, és molt intuitiu i s’entèn molt bé. Aquest apunt mereix realment una bona nota, es nota que hi ha treball darrere, a part de que és original. Felicitats!

  Vale!

 20. Marina Cañas diu:

  Moltes felicitats Ariadna per aquest treball tan ben realitzat! El meu nom diu que prové del llatí i significa “dona del mar” ara podem veure que en el nostre dia a dia hi han molts referents clàssics, es nota que t’has currat aquest treball i segur que ta portat bastanta feina! no tinc nidea de cap antròponim però m’he quedat amb la intriga i buscaré més informació sobre aixo!

  Vale!

 21. Salve!

  Moltes felicitats Ariadna per aquest treball, m’ha semblat molt bonic i original.
  El meu nom és d’origen hebreu (מִרְיָם – Miryam) el significat i etimologia són debatuts. Molts consideren que equival a eminent o excelsa.

  Vale!

 22. Raül Àlvarez diu:

  Salve,
  Felicitacions per fer un treball tan original i interessant, on he aprés que el llatí està a tot arreu, fins i tot als nostres propis noms.
  Vale!!

 23. Clara Serrano Jiménez diu:

  Salve!
  Primer de tot vull felicitat a l’Ariadna pel seu treball, es nota que li ha dedicat temps i esforç, i li ha quedat molt bonic.
  El meu nom es d’origen Llatí. El seu significat és “Aquella d’origen il•lustre” o “Aquella que aquesta neta de pecat”

 24. Alexandre Mercadé diu:

  salue,
  Moltes felicitats Ariadna el teu apunt és molt bo.
  La veritat que jo no tinc ni idea d’ antropònims però tinc moltes ganes de saber-los.
  Uale.

 25. Paula López diu:

  Salve,
  Felicitats pel teu treball, es molt interessant descobrir que alguns dels noms d’avui dia ja pertanyien a altres persones en l’època romana! En quant al meu nom, prové del llatí “paulus”, “petit”.

  Vale!

 26. tur.guillem diu:

  La presentació és molt didàctica ja que utilitza el vídeo per explicar un mite. I també és molt interessant saber que noms que es posen avui dia també eren comuns a l’època romana!!!

  Felicitats!

  Vale

 27. Kawtar Anzaui diu:

  Bonum diem!
  Aquest treball esta molt ben fet Ariana et felicitu.
  Però com el meu nom ve del Marroc que em dic Kawtar et diré que vol dir, riu que veu la gent bona i el meu cognom Anzaui ve també del Marroc.
  Valete! 🙂

 28. Maria Benito diu:

  Ave!

  Felicitats Ariadna per el teu treball. És impressionant la quantitat de referents classics que escoltem o fem servir al llarg del dia, mai m’havia assebantat de que el llati ens envolta constantment. Per cert, un montatje fotogràfic fantàstic.

  Vale!

 29. Marta diu:

  Molt bé Ariadna!!! Està molt maco, bon explicat i complet. Felicitats pel teu treball, segueix així.

  Vale!

 30. Mar Fúnez diu:

  Bonum diem!
  Aquest treball està molt ben fet, i es molt original. M’ha agradat molt la imatge, et felicito.
  Vale!

 31. Ana Mª Falcón Durán diu:

  Salve!

  Primer de tot, felicitats pel teu treball, Ariadna, ja que aquests temes són interessants.
  El meu nom, Ana, prové de l’hebreu, que significa “benèfica, compassiva, plena de gràcia”. Aquest nom es remunta a la Bíblia Catòlica Romana. A l’Antic Testament el nom d’Ana està referit a la mare de Samuel.

  Altres antropònims d’origen llatí que he trobat: Abril, Adrià, Adriana, Afra, Àfrica, etc…

  Valete 🙂

 32. Luca Fernández Farto diu:

  Salutatio!

  En l’anterior comentari m’havia oblidat el significat del meu nom
  Luca, nom d’origen llatí i a més és una variant del nom Lucas, que és italià. Les característiques principals és que és práctic, lógic, responsable i constant. En general consegueix el que es proposa, ya que posa tota l’energia per poder conseguir-ho

  Valete!

 33. Laura Garcia diu:

  Bonum diem!!

  M’encanta el treball, el muntatge de la foto ha quedat genial i trobo que és molt interesant saber l’origen dels nostres noms.
  Enhorabona Ariadna!!

  Vale!!

 34. Andrea Torrente diu:

  Bonum diem!
  Moltes felicitats pel treball Ariadna, està molt bé i molt complet. Es nota que has dedicat temps fent-lo. Penso que és molt interessant saber l’origen dels nostres noms.
  Ave!

 35. Natàlia Rubio diu:

  Salve!
  M’ha agradat molt aquest thinglink! A part de què sobreposar una imatge trobo que és una idea molt original, el video i la informació que presenta també està molt bé.
  Felicitats Ariadna!

 36. David Alfaro diu:

  Moltes felicitats Ariadna, ja que es un treball gens facil el qual li has sapigut treure molt be tota la informacio, m’ha agradat molt. Personalment m’encanta aquest tema i saber d’on venen els nostres noms

 37. Alba Ferré diu:

  Salve!
  Felicitats Ariadna, la presentació està molt ben feta, i és molt interessant.
  El meu nom (Alba) prové del llatí i el seu significat és “la primera llum del dia”.
  Valete!

 38. Ariadna diu:

  La Margalida m’ha dit que expliqui com he fet el montatge, ja que ha tingut molt d’èxit i alguna gent no sap com es fa. Es fa a la pàgina pixlr.com/express ,adjunteu la foto que volgueu que estigui de base i aneu a l’apartat “Adjustament” que està el primer i cliqueu a “add image”.

 39. Aaron Romero diu:

  M’agradat molt aquest montatge y esta molt complet. L’informacó esta molt ben explicada y es molt interesant d’on ve cada un dels noestres noms.
  El meu nom probablement és d’origen egipci. Significa llum, il·luminat, fins i tot inspirat. Es qui sap actuar en el moment oportú i troba el que vol. S’aconsegueixen diverses interpretacions respecte a l’hebreu, entre elles: el que porta pel camí correcte, el que instrueix des de dalt, el que fa créixer. Hi ha tota una simbologia catòlica important respecte al meu nom.

 40. Aida Gonzalez diu:

  Salve!
  Felicitats pel treball Ariadna! Es nota que li ha dedicat temps i esforç, i el resultat es genial, és molt interessant saber l’origen dels nostres noms.
  Vale!!

 41. Ezequiel diu:

  Bonum diem
  Felicitats Ariadna es un treball molt ben fet i m’hagradat molt, perque trobo força interessant l’origen dels nostres noms.

  Valete

 42. Hamza Zaanouni diu:

  Bonum Diem!
  M’encanta el treball que has fet Ariadna, com ho expliques molt bé el significat, es nota què ho has treballat. Felicitacions!

 43. Arnau Alvarez diu:

  Bonum Diem!

  El primer que cal dir és felicitats Ariadna per aquesta gran presentació molt ben feta i la qual es nota que t’agradat ferla, ja que és molt interessant saber més dels nostres noms i tenir un interès per saber el que significant, ja que és el que sempre tindrem.

 44. Arnau Alvarez diu:

  Bonum Diem!

  El primer que cal dir és felicitats Ariadna per aquesta gran presentació molt ben feta i la qual es nota que t’agradat ferla, ja que és molt interessant saber més dels nostres noms i tenir un interès per saber el que significant, ja que és el nom que sempre tindrem a les nostres vides.

 45. Mireia Abelaira diu:

  Bonum diem!
  Un treball molt original i molt bonic! És increible quants referents clàssics podem trobar…! El meu nom Mireia és una adaptació del mot provençal Mireiò (amb norma mistralenca) o Mirèia/Mirelha (amb norma clàssica de l’occità) que fou popularitzat pel poema Mireia escrit per Frédéric Mistral. El mateix poeta diu a les seves memòries que aquest nom l’havia sentir solament a la seva àvia i la seva mare. Gràcies a aquest apunt se d’on prové el meu nom.
  Vale!

 46. Retroenllaç: Τί ὂνομα ὑμῖν ἐστιν; τί σημαίνει; | El Fil de les Clàssiques

 47. Ariadna Zarcos diu:

  Tornant a mirar aquest apunt que vaig fer l’any passat, m’agrada més ara! El montatge va quedar molt bé al final, i la informació bastant completa. Ara ja torno a enrecordar-me de l’origen del meu nom.

 48. Retroenllaç: Referents d’Ariadna | Aracne fila i fila

 49. Chaymae Zaouaghi diu:

  Bon apunt Ariadna!!
  És un dels noms que m’agraden molt, ja que el mite del Fil d’Ariadna m’agrada molt i vaig fer un article sobre aquest mite.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *