L’etimologia dels nostres éssers fantàstics

Quins dels nostres éssers fantàstics tenen un nom d’origen grec o llatí? Quins referents clàssics tenen?

Luca Fernández
4t ESO Llatí opt.3

Aquest article s'ha publicat dins de Fantasia, General, Mitologia i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

45 respostes a L’etimologia dels nostres éssers fantàstics

 1. Feliciter, Luca! Has aconseguit replegar una munió d’éssers fantàstics amb etimologia clàssica. Per què serà?

 2. Mar Acien Xivillé diu:

  Feliciter!!!
  És un treball maginífic!! M’agrada molt, i és molt interessant. No s’havia que hi havia tants referents clàssics en el món fantàstic, és fascinant! Tots tenen orígen llatí!
  Segueix així!

 3. Paula Contreras diu:

  Felicitats Luca!!!!
  M’ha agradat molt el treball, és molt entretingut i interesant. Trobo que podries haver explicat una mica més els èssers fantàstics, però igualment és un treball fantàstic.

 4. Sara Martín diu:

  Salvete!
  Aquesta presentació està molt ben feta i demostra que tots els éssers fantàstics que coneixem avui dia provenen d’un nom llatí o grec. Això passa perquè molts d’ells pertanyen a la mitologia grega i romana.
  És increïble com aquests monstres i éssers màgics han anat vivint pel temps fins arribar als nostres dies. La nostra vida actual no seria res sense els nostres orígens classics!
  Valete!

 5. Abril diu:

  Feliciter!

  És un treball molt interesant. No en tenia ni idea de que els essers fantàstics dels que hem escoltat històries anys enrere tenien referents! Alguns tenen referents amb llatí i d’altres en grec.

  Molt bona feina!

 6. Judith Caballero diu:

  Salve!
  Feliciter Luca!!
  Aquesta presentació m’ha semblat molt interesant. Els éssers fantàstics pertanyien a la mitologia grega i per aquesta raó tenen origen de noms llatí.
  Vale!

 7. Mar Martínez diu:

  Salve!!
  Felicitats Luca!
  La presantació esta molt bé, i és molt interessant ja que els éssers fantàstics són personatges que sempre han estat molt presents a les llegendes i les històries.
  I amb la presentació podem arribar a entendre millor cada personatge.

 8. Arnau Alvarez diu:

  Salve!!
  Felicitats Luca!
  Es una presentació molt ben feta, i esta molt entrentiguda perque a tots ens han agradat en algun moment les llegendes i els seus essers hi han alguns de aquests essers qeu han estat tota la vida ambnosaltres per aixó es tant important.

 9. Iria Rael diu:

  Bonum diem!
  És una bona presentació sobre els éssers fantàstics, està bastant completa. Fins ara jo no sabia que els éssers fantàstics provenien del llatí o del grec.

  Vale!

 10. Ruth Villellas diu:

  Bonum diem!
  Has fet un bon treball, Luca. La majoria dels mites, venen del grec i llatí, però sempre va bé tornar-nos a informar sobre el que ens interesa.
  Al poble dels meus avis, Murcia, s’explica molt el conte de l’home del sac, sobretot quan et portes malament amb la teva àvia. Però una vegada ja ets gran, només és això, un conte.

 11. Júlia Calvo diu:

  Bonum diem!
  M’ha agradat molt la feina que has fet Luca! És interessant i s’entèn molt bé.
  Hi havia alguns que ja els coneixia però també he après coses noves. Felicitats un altre cop!

 12. Belén Cansino Hernández diu:

  Salve!

  Molt bon treball Luca!
  M’ha semblat una presentació molt interesant.

 13. Carlos Thiriet diu:

  Bonum diem!
  El treball està força bé, Luca. Molts dels contes que escoltava de petit tenen relació amb els clàssics, i està molt bé recordar una part de la nostra infància. Recordo l’història de la quimera perquè al meu avi l’agradava molt la mitologia. I a més els contes són bàsics per l’infància d’un nen petit.

 14. Pau Torrente Quiles diu:

  Feliciter!

  És un treball excel.lent. Molt clar i concís. Amb aquestes diapositives he après que la gran majoria dels éssers fantàstic del present, provenen d’arrels llatines o gregues.

  Salve 🙂

 15. Ariadna Zarcos diu:

  Bonum diem!
  M’ha encantat la presentació! És molt entretinguda i està molt ben feta. Aquí podem veure d’on provenen els éssers fantàstics.

 16. Maria Cancio diu:

  Salve!!
  Moltes felicitats Luca! És una presentació molt interesant. M’ha agradat molt.

 17. Joan Barrabino Rubio diu:

  Bonum diem!!

  Vull felicitar al meu company per aquest gran treball, hem sembla un treball divertit i això fa que sigui més fàcil de rebre el missatge, moltes felicitats.

  Vale!!

 18. Camila Valencia diu:

  Bonum Diem!

  Has tingut una molt bona idea fent aquesta presentació, m’agradat molt! És breu i clar, s’enten a la perfecció, no coneixia tants d’éssers fantàstics.

  Feliciter! 😀

 19. Miquel Saborit diu:

  Salve!

  És un treball molt ben resumit i explicat, aquests contes poden sonar a molta gent, o bé perque els hi han explicat de petits l’història original o bé una de modificada. Felicitats! 😀

  Vale!

 20. Marina Cañas diu:

  Moltes felicitats per aquest treball tan bén fet! Hi han molts éssers fantàstics en aquesta presentació però de la majoria mai havia sentit parlar, es extrany que tots aquets tinguin un origen llatí o grec, no tenia nidea! Ami de petita la meva mare sempre em parlava de l’home del sac jajaja, ho has explicat amb molta claretat, felicitats un altre cop!

  Vale! 🙂

 21. Salve!

  Crec que és un molt bon treball, perquè molts cops parlem sobre aquests personatges, però no sabem la seva història.

  Vale!

 22. Raül Àlvarez diu:

  Salve,
  Sincerament és un dels treballs que més m’han interessat ja que m’agraden molt les llegendes i els mites del passat, encara que alguns dels que has presentat no els coneixia, felicitats per el teu bon treball,
  Vale!!

 23. Clara Serrano Jiménez diu:

  Salve!

  Enhorabona per aquest treball! L’he trobat fantàstic, hi ha molt personatges fantàstics que no n’havia sentit a parlat mai, d’altres que si, però no en sabia la seva història.

 24. Alexandre Mercadé diu:

  Salue,
  És un treball molt ben explicat. Aquests contes li poden sonar a moltissima gent, o bé perque els hi han explicat de petits una original o una modificada. Molt ben fet.
  Uale!

 25. Rebeca Barroso diu:

  Moltes felcitats per aquest treball!! Considero que és un treball molt interessant, ja que mai havia sentit parlar d’alguns dels personatges fantàstics que sorten al treball. Penso que és molt curiós que aquests personatges tinguin referents llatins.

 26. Luca Fernàndez diu:

  Salve!!
  Gràcies a tots per les felicitacions i pels comentaris mateixos, la veritat és que el treball ha estat difícil a fer, però el resultat com puc observar ha sigut positiu. Gràcies pels bons comentaris!

  Valete!

 27. Guillem Tur diu:

  Molt bon treball! L’he trobat molt interessant i didàctic. És un dels treballs que més m’ha agradat.

  Vale!

 28. Paula López diu:

  Salve,
  No tenia ni idea de que tants éssers fantàstics tinguessin origen clàssic, a més a més n’hi havia molts que no coneixia. Feliciter!

  Vale!

 29. Maria Benito diu:

  Ave!

  Molt interessant! Ho he trobat molt diverit amb les imatges, i la tipologia. No és res pessat de llegir i és ideal per la gent curiosa. El que milloraria aquesta presentació seria potser algún exemple de la presència d’aquets éssers fantàstics en contes infantils, o altres. Però tot i així, està molt rebé!

  Vale!

 30. Marta diu:

  Bon treball Luca, felicitats! Crec que es bastant interesant, que parla de essers fantastics dels que podem parlar i no tenir idea exactament d’ells. M’ha agradat bastant!

  Vale.

 31. Ana Mª Falcón Durán diu:

  Salve!

  Un apunt molt original, ja que solem parlar d’aquests personatges però sincerament no sabem ni la història ni d’on provenen els noms (almenys en el meu cas).
  Alguns noms esmentats a la presentació els desconeixia, però d’altres, com els follets, l’home del sac, els minairons, etc… sí que els coneixia.
  És molt curiós el fet que les clàssiques tinguin tanta repercussió entre tot el que ens envolta.

  Valete 🙂

 32. Laura Garcia diu:

  Bonum diem!!

  Enhorabona Luca!!
  Un treball genial la veritat, és molt interesant, no sabia que molts dels éssers fantàstics que coneixem des de petits provenen de referents clàssics. Esta molt ben treballat, la presentació és genial, m’agrada molt.

  Vale!!

 33. Andrea Torrente diu:

  Moltes felicitats Luca!! Has fet una molt bona presentació!
  Penso que és un treball interessant. És molt curiós que els essers dels que sempre hem sentit parlar tinguin referent clàssics tant del llatí com del grec

 34. Kawtar Anzaui diu:

  Bonum diem!
  Lucas està molt ben fet. Ara sabem de d’un prové els noms éssers fàntastics dels grec o llatí.
  Valete! 🙂

  • Kawtar Anzaui diu:

   Bonum diem!

   Lucas està molt ben fet. Ara sabem de d’un prové els noms éssers fàntastics dels grec o llatí. 
   Quins dels nostres éssers fantàstics tenen un nom d’origen grec o llatí? La Sirena té el mateix significat que el llatí com el grec.
   Quins referents clàssics tenen? Les sirenes quan pasaven el mariners començaven a cantar per què es caigesin per la borda i ofegar-los.
   Ulisses i els seus mariners anaven a un país, per anar tenien que passar per davant de les sirenas que feien atreure els mariners amb el seu cant i la seva bellesa, Ulisses va pedir que els seus mariners es tapessin les orelles i que ell el lliguessin al pal del vaixell i Ulisses al escoltar el cant va començar a plorar.

   Valete! 🙂

 35. Natàlia Rubio diu:

  Salve!
  M’ha agradat molt aquesta presentació, ja que el tema dels éssers fantàstics el trobo molt interessant. Ademés, he après algun nom que no coneixia i característiques que mai m’hagués pensat que tenien. Feliciter!
  Ave!

 36. Sandra Moya diu:

  Bonum Diem!
  Feliciter Luca!
  És un treball molt interesant i esta molt ben buscat. Sincerament no m’imaginava que els éssers fantàstics que coneixem provinguin d’un nom llatí o grec. És increïble que avui dia seguim parlant d’aquests esser!

  Ave!

 37. Alba Ferré diu:

  La presentació està molt ben feta, i és molt interessant. El tema dels éssers fantàstics és molt interessant i en aquesta presentació està molt ben desenvolupat.
  Felicitats Luca!

 38. Aaron Romero diu:

  M’ha agradat molt el treball, és molt entretingut i interesant. Les imatges les trobo molt divertides y esta molt ben fet i be estructurat. I he après alguns noms que no sabia

 39. Ezequiel diu:

  Salve
  Et felicito Luca.
  Es una presentació molt ben feta, i personalment m’hagradat molt perque sempre he trobat molt interessant els essers fantastics i les llegendes. Hi ha alguns essers que no coneixia com per exemple: Goja, Jana i alguns més.

  Vale

 40. Hamza Zaanouni diu:

  Bonum diem!
  Felicitacion Luca! M’encanta el teu treball Luca, el trobo molt ben elaborat i se’n pot aprendre molt.
  Vale!

 41. Aida Gonzalez diu:

  Salve!
  Molt interessant! M’encanta el tema del treball i com l’has elaborat, no es fa gens pesat i la veritat és curiós que seguim parlant d’aquests éssers malgrat del temps.
  Felicitats has fet un bon treball!
  Vale!

 42. Mireia Abelaira diu:

  Salve!
  Em sembla un apunt molt bo degut a que els essers fantàstics estan presents desde la nostra infància tot i que a mesura que creixem deixem de creure en ells. No sabia que existia el butoni ja que de petita sempre m’han mencionat el “coco”.
  Vale!

 43. clara.serra diu:

  Salve!
  Molt bon article, es un apunt força treballat i d’un gran interès, ja que sempre m’han interessat els essers fantastics i les llegendes. A més, he après algun nom que no coneixia i característiques que mai m’hagués pensat que tenien. Enhorabona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *