Expressions mitològiques: “Ets una harpia”

Ets una harpia prové de la mitologia grega on les harpies eren una mena de monstres. El seu nom significa “raptores” i se les representa com a aus amb el cap de dona i fortes urpes. S’utilitza per referir-se a una persona dolenta.

Erasmus Quellinus “La persecució de les Harpies”, 1630

Aquest article s'ha publicat dins de Expressions, General, Literatura i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Expressions mitològiques: “Ets una harpia”

 1. Ariadna diu:

  Quan diem a algú que és una harpia, ens referim a que es dolenta, que no l’importa fer mal(criticar i ficar-se en assumptes que no són de la seva inconvència). Una persona harpia és sinònim a una persona perversa.

 2. omaima diu:

  Aquesta fotografia en pot indicar que significa la paraula “harpia” mala persona. i que ara actualment ho diem per dir que aquella persona es dolenta.

 3. Iria Rael diu:

  Xaipe!
  Jo faig servir molt aquesta expressió, en la fotografía podem veure com ells veien una harpia.

 4. Ariadna Ruiz diu:

  Xairete!
  trobo molt injust que la cara d’aquest èsser sigui una dona!
  Que passa? Que els homes no són de dolents o que?
  Sempre que veig qualsevol cosa relacionada amb la maldat, sempre te a veure amb les dones, em faig creus.

 5. Mar Cruz Viladoms diu:

  Xapiete!!
  Aquest dit de ‘Ets una harpia!!!’ si que l’he sentit més d’una vegada i l’he utilitzat també. En realitat, només savia que es deia per a referir-se a una persona malvada, però no que provenia dels monstres de l’època grega.

 6. Arnau Torres Nadal diu:

  Xaipe!
  Quan ens referim a algú anomenant-la harpia, ens estem referint a una persona mol dolenta i cruel. Una persona sense escrupuls que només busca un interés personal i un benefici propi. Hi ha molta gent que s’aprofita dels demés que ofereixen ajuda, aquestes persones també se’ls anomena harpies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *