Nou curs…..

Ja tenim aquí un nou curs. BENVINGUTS !

Aquest any  començarem treballant El Petit Príncep de  l’ Antoine de Saint Exupery.

Durant aquestes dues primeres setmanes hem treballat els  4 primers capítols.
En el primer capítol l’ autor ens explica algunes coses de la seva vida. De petit li agradava dibuixar , però la seva imaginació, no era compresa pels adults. Aquests li van recomanar que es dediqués a un altre ofici. va ser pilot d`avions.
En el segon capítol l autor te pana amb el seu avió al desert del Sàhara. Després de passar la nit al desert, l’ endemà al matí se li apareix un nen que li demana que li dibuixi un be. l’ autor li’n dibuixa tres però cap d’ ells li agrada al noi. Finalment l’ autor, desorientat, li dibuixà una capsa i li digué que el xai era dins. L’ aviadores va sorprendre al veure que el noi acceptava .
En el tercer capítol el Petit Príncep li explica que ve d’ un altre planeta i que el planeta del qual ve és molt petit. Al final del capítol el Petit Príncep diu que no val que lliguin el xai perquè el planeta és molt petit i que si s’ escapa el veuran.
En el quart capítol , després de descobrir que el planeta és molt petit, l’ autor explica que s’ anomena B612 i que el va descobrir un astrònom turc. A l’ astrònom no se’l van prendre seriosament la primera vegada que va notificar el seu descobriment perquè anava vestit amb roba típica de Turquia. Se’l van creure quan el 1920 ho va explicar vestit a la manera occidental.
L’ autor comenta que la gent gran dona molta importància als números i poca a les coses més senzilles.
Finalment l autor decideix comprar llapis i colors per explicar les seves vivències amb el Petit Príncep.

CAPÍTOL 5
1.-Què li pregunta el Petit Príncep ?
-Per què creu el Petit Príncep que els xais es poden menjar els baobabs ?
-Quin és el problema que hi ha al planeta del Petit Príncep ? – Què pot passar ?
2.-Què va explicar que s’ havia de fer cada matí al planeta del noi ?
-Què li a demanar que dibuixés ? -Per què ?

CAPÍTOL 6
1.- Què li va suggerir el Petit Príncep al seu amic el quart dia ?
-Per què ell , inicialment ,no ho va entendre ?
2.-Per què creus que es poden veure quaranta-tres vegades en un dia la posta de sol ?
-Com estava aquell dia el Petit Príncep ?