El drac ferotge

Fa uns 700 anys, a l’ Edat Mitjana,hi havia un home de 22 anys que es deia Joel. Es deia Joel perquè ell de petit anava molt a una cova que es deia Joelrocós. VIvia amb els seus pares en una cabana al mig d`un prat a Galicia. Eren pagesos.
En Joel era alt i prim , tenia el cap rodó, el cabell castany, els ulls blaus . Sempre estava content i era molt treballador.
Un dia va venir un drac i va començar a destrossar poblats, ponts, catedrals, calçades, es menjava els animals domèstics i malmetia les collites. Ningú el podia aturar. Quan en Joel en va estar al corrent del que el drac feia, va voler derrotar-lo.
Li ho va dir als seus pares i li van dir que anés amb molt de compte. Així que va anar a veure al rei per fer-ser cavaller. Li van fer passar unes proves. Havia de passar un circuit d’obstacles a cavall. Després d’unes hores ho va aconseguir.
A la segona prova el van fer lluitar contra un altre personatge de la seva edat que també volia ser cavaller.
Com que va superar les proves va ser cavaller.
Un dia , de bon matí, va anar a buscar el drac. Li van dir que vivia en una cova als Pirineus d’Aragó. Era una cova molt gran. Va entrar-hi a poc a poc i va sentir els roncs del drac. Va veure el drac que dormia a terra. Va clavar-li l’espasa al pit i el va matar.
Abans de tornar al poble, va tallar-li les orelles perquè tothom s’ho cregués. Va tornar al poble i els ho va explicar i tots s’ho van creure.
Tothom va viure tranquil perquè el drac havia mort .

Joel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *