TREBALL ORTOGRÀFIC PER MITJÀ D’UN CONTE: L’ELEFANT ENCADENAT (JORGE BUCAY)

Sota el concepte que l’ortografia no pot deslligar-se del treball més global del llenguatge i dels textos que fem i llegim en el nostre dia a dia, des de qualsevol àmbit i en qualsevol àrea, hem pensat utilitzar diferents tipus de text per anar incorporant les diferents normes ortogràfiques.

En aquest cas, hem utilitzat un conte d’en Jorge Bucay L’ELEFANT ENCADENAT que sol agradar molt als alumnes i que porta implícit un missatge moral molt bonic per treballar la norma ortogràfica de l’apòstrof i la concordança article-nom.

L’objectiu és que els alumnes completin els espais buits del text amb els articles corresponents (inclòs L’) prèvia explicació de la història per part de la mestra. Als alumnes els ha agradat molt. Al final de l’activitat hi hem incorporat unes preguntes de comprensió per generar el debat i la reflexió. Als alumnes de Cicle Mitjà també els ha servit per parlar de les seves pors i de la importància d’afrontar-les quan és el moment oportú.


Només és un exemple ja que, qualsevol conte, narració, recepta, diàleg, còmic…pot ser un bon motiu per treballar les normes ortogràfiques. Subratllar els verbs, els determinants, completar amb paraules amb plural…són activitats que poden portar-se a terme perfectament en els nostres textos diaris. I vosaltres, què en penseu?

Ens podeu fer arribar la vostra opinió per mitjà d’un comentari i, si adapteu qualsevol conte per treballar les normes ortogràfiques i el voleu compartir…encantats de poder-nos enriquir del vostre treball! COMPARTIR ÉS CONSTRUIR!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article ha estat publicat en Comprensió, Lectura, Llengua, Ortografia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *