FES MEMÒRIA: JOCS DE MEMÒRIA I VOCABULARI

En PEDRO ANTONIO FÀBREGA va fer-me arribar l’enllaç a uns materials molt interessants creats durant els XV Tallers de creació de materials per a l’atenció a les NEE del 27 de juny de 2013.

Ja fa 15 anys que els mestres d’Educació Especial i altres professionals s’agrupen en diferents escoles de tot Catalunya per crear i difondre materials útils per treballar la diversitat i així poder ajudar els alumnes amb altres capacitats. Són mestres que dediquen tot un dia a treballar en equip i de manera cooperativa sense demanar a canvi res més que no sigui el fet d’ajudar els nostres alumnes i els mestres per mitjà d’eines, materials i recursos que els facilitin una mica més l’accés al currículum.

En aquest cas, en Pedro va coordinar un Taller a l’escola Agnès Armengol titulat “FES MEMÒRIA” amb l’objectiu de construir jocs de memòria i vocabulari sobre centres d’interès de l’àrea de coneixement del medi per poder aplicar amb la PDI o l’ordinador. Així doncs, a través del programa Scratch van muntar diversos cercles d’abecedaris (passaparaules) i, a partir de programes com el “mek mek” i “duplex” van crear diferents tipus de memori.

 

En Pedro me’n va fer arribar l’enllaç a tots els materials creats i, des d’aquest humil bloc, vull fer arribar les meves felicitacions davant la tasca feta i, al mateix temps, agrair el fet de compartir-la per tal que pugui ser útil a altres professionals. Moltes gràcies a tots!!!

Clicant sobre una de  imatges d’aquest article podreu accedir als diferents cercles de vocabulari on els alumnes han de llegir una definició corresponent a una determinada lletra i descobrir la paraula que s’hi amaga i, a través del bloc d’en Pedro: http://blocs.xtec.cat/pfabreg3/ podreu conèixer més de prop els programes utilitzats per crear els diferents memoris, facilitar-ne l’edicació i descarregar-se el programa i els diferents materials (Us el reomano!)

Participants als tallers i creadors dels materials: Mireia Andrevi Balaguer, Anna Maria Arche Aubert, Elisabet Arias Rodríguez, Maria del Mar Cervantes Garcia,  Esther Domínguez Pallas, Ana Fernández Algarte, Meritxell Fontserè Solà, Tamara Masvidal López, Alexandre Mateo Musterni,  Sònia Moreno Sánchez, Candela Parra Segura, Pepi Pradas Padilla, Maria Dolors Rectoret Gómez, Laura Rozas Capdevila, Maria Saiz Miró, Marta Sánchez Sala, Dolores Senciales Guerrero, Laia Soriano Costa, Antoni Vera Campaña i Liliana Peralta. A tots i totes… MOLTES GRÀCIES!!!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article ha estat publicat en Comprensió, Llengua, Materials, Medi, memòria, Vocabulari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a FES MEMÒRIA: JOCS DE MEMÒRIA I VOCABULARI

 1. Sonia diu:

  Gràcies Yolanda per compartir aquest enllaç! I felicitats a tots els que han fet aquest recurs! Salutacions!

 2. Noemí diu:

  Fantàstic, quina gran feina!! És genial veure que la majoria de mestres els hi agrada compartir la seva feina i permetre que tothom la pugui utilitzar i és fantàstic aquest bloc. Sens dubte per mi un dels millors!
  Felicitats als creadors d’aquestes activitats!

 3. yroset diu:

  Moltíssimes gràcies Noemí, em faràs posar vermella.
  És veritat, cal felicitar a tots els creadors d’activitats que són qui m’ajuden a enriquir aquest espai amb les seves propostes de recursos i materials. Els vostres comentaris també són molt importants per mi, seguim construint junts!
  Una abraçada i, de nou, gràcies pel comentari!!!
  Yolanda Roset

 4. yroset diu:

  Moltes gràcies a tu Sònia!!!! Salutacions per tu també!

 5. Maria Josep diu:

  Impressionant el blog i el treball dedicat! Gràcies per compartir-lo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *