FRASES AMB SUPORT DE PICTOGRAMES

Una manera de facilitar la correcta estructura de les frases per poder-les treballar a nivell oral i, seguidament, poder-les passar a nivell escrit és a través de l’ajuda d’imatges i pictogrames.

Per aquest motiu he creat i preparat una activitat on, a través d’una taula-esquema amb diverses imatges i pictogrames l’alumne tindrà una bona base per estructurar i concordar correctament diferents frases amb la preposició “AMB”.

L’estructura de les frases que es treballa és la següent:
SUBJECTE (singular o plural) + VERB + prep. AMB + OBJECTE

Amb totes les imatges proposades es poden crear un bon nombre de frases ja que, en aquest cas, el subjecte pot anar variant i treballar així la concordança gènere-nombre.

A continuació us presento l’equema que he elaborat per tal que també us pugui resultar útil:

(Esquema adaptat el dia 20/10/2012 seguint recomenacions d’una professional de la psicologia; moltes gràcies)

Per treballar les frases a nivell escrit us recomano el següent enllaç on trobareu una PAUTA MONTESSORI que podreu imprimir i utilitzar directament amb els vostres alumnes a l’aula. També hi trobareu altres pautes per operacions matemàtiques.
http://www.mclibre.org/consultar/primaria/
Vegeu-ne un exemple:

Font original de les imatges dels subjectes: FOCA CLIPART (pàgina amb imatges disponibles de manera lliure i gratuïta per utilitzar en el món de l’educació):

Els pictogrames són de la fantàstica web d’ARASAAC.

Us animo a comentar i aportar les vostres impressions i suggeriments.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article ha estat publicat en Acollida, Escriptura, Expressió, Gramàtica, Imatges, Llengua, Materials. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a FRASES AMB SUPORT DE PICTOGRAMES

  1. rosa diu:

    Hola: Moltes gràcies, per compartir el teu material. El posarè en pràctica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *