CRISTINA IBÁÑEZ, psicòloga clínica infantil i juvenil, ha crear un material molt interessant i útil per treballar la fluïdesa i la velocitat lectora amb la intenció de donar-lo a conèixer per tal d’ajudar a altres professionals o famílies que el vulguin treballar amb els seus alumnes o els seus fills/es.
La Cristina va crear aquest quadern seguint el model del document realitzat per EVA OLIVA (mestra d’educació infantil i especial): http://evamoliva.blogspot.com.es
Segons paraules de la mateixa autora al seu bloc (http://psicoreeduca.wordpress.com/) “es tracta d’un quadern que té com a objectiu la millora i consolidació de l’aprenentatge de la lectura en els nens. Fent que aquests, adquireixin tècniques per desxifrar les lletres, síl·labes i paraules i així, mecanitzar i millorar la seva velocitat lectora.”
La Cristina ens mostra un document amb la primera activitat on es treballa l’agilitat lectora dels nens en 2 minuts començant amb la lectura simple de monosíl·labs i acabant amb la lectura de pseudoparaules.
Aquesta primera activitat està formada per les següents fases ordenades de major a menor dificultat lectora:
Fase 1: lectura de síl·labes directes
Fase 2: lectura de síl·labes inverses
Fase 3: lectura de paraules monosíl·labes
Fase 4: lectura de bisíl·labs directes amb paraules comuns.
Fase 5: lectura de bisíl·labs inverses amb paraules comuns.
Fase 6: lectura de paraules amb síl·labes travades
Fase 7: lectura de trisíl·labs amb paraules comuns
Fase 8: lectura de paraules llargues (de més de tres síl·labes)
Fase 9: lectura de pseudoparaules
Moltes gràcies Cristina per oferir-me la possibilitat de compartir aquest quadern des d’aquest bloc!
Si voleu comentar la vostra opinió sobre aquest material, donar les gràcies a la Cristina per compartir-lo, donar a conèixer altres tècniques per millorar la velocitat lectora…. en fi, qualsevol cosa que volgueu, us animo a escriure un COMENTARI i us dono les gràcies per avançat.
La Cristina té previst ampliar el quadern amb altres activitats que prometen ser molt interessants i que complementen el treball d’aquest primer document: llistats de paraules on es treballin diferents grafies, llistats de paraules comuns on els nens poden cometre errors d’ortografia arbitrària, treball de lèxic sobre diferents categories…
La seva intenció és anar compartint el material amb tots nosaltres.
Moltíssimes gràcies per la teva iniciativa i el teu treball Cristina; ens enriquim mutuament i això és genial!
SEGUIM COMPARTINT I CONSTRUINT JUNTS!
Bon estiu!
Yolanda Roset.
Moltes felicitats! M’ha agradat molt el material!
És possible que me l’envieu en lletra lligada o en word per canviar-li la lletra?
Aprofito per fer conèixer un bloc que vaig descobrir fa poc: http://9letras.wordpress.com/
està plegat de powers que es poden descarrgar per treballar la llengua i la memòria. És molt interessant, i tot i estar en castellà es poden traduir (jo n’he traduit un parell). El noi és molt amable i si tens dubtes t’explica com modificar-los.
Gràcies a tots i totes per compartir les vostres experiències!
Iolanda
Moltes gràcies Iolanda i felicitats a tu també per contribuir a enriquir aquest bloc amb els teus materials, recursos i comentaris.
Em posaré en contacte amb l’autora d’aquest fantàstic material a veure si hi hagués la possibilitat de tenir-lo en lletra lligada o en format word.
Gràcies per la referència al bloc “9 LETRAS”; me l’he estat mirant per sobre i també em sembla molt interessant! Comparteixo plenament la teva opinió.
Gràcies per compartir!
Yolanda Roset.