MATERIALS DE LECTURA EFICAÇ

IOLANDA ZAMORA, mestra de Sant Pol de Mar, ha elaborat un parell de jocs de lectura eficaç autocorrectius que fa servir pel racó de llengua i lectura i que als seus alumnes els agrada molt.

La mateixa autora ens presenta els dos jocs i ens en fa una descripció molt detallada:

“PARAULES RETALLADES: dins de sobres amb el camp semàntic com a títol hi ha els cartronets autocorrectius. Els alumnes han d’escollir un sobre i posar-se els cartronets en una columna veient només la paraula retallada. Caldrà llegir cada cartronet, escriure el que creu que hi posa en un full i girar el cartronet per veure si ho han fet correctament. Arriben a concloure molt bones estratègies (similitut de lletres, intuició,…). El material cal plastificar-lo enganxant l’autocorrecció al darrera. Si es vol fer més difícil es poden barrejar els caretronets i no saber el seu camp semàntic.”

“FRASES TACADES: vam explicar als alumnes que havíem preparat unes frases per llegir, però que una fada trapella havia dibuixat tot d’estrelles a sobre. Els proposem el repte de llegir igualment les frases i aprofitem per fer també escriptura. També és un material autocorrectiu (cal enganxar les pàgines abans de plastificar).”

La idea la va treure d’aquesta pàgina web: http://www.jverdaguer.org/jsmedia/005eficas/

MOLTES GRÀCIES IOLANDA PER VOLER COMPARTIR AQUEST FANTÀSTIC MATERIAL!

I, l’ESTER BERTRAN ens mostra una idea molt bona i eficaç per treballar la percepció visual i la fluïdesa lectora. Es tracta de preparar els textos per tal que els alumnes només llegeixin les paraules en color i així anar augmentant l’agilitat visual tan necessària per una bona comprensió lectora. A més a més, l’Ester ens mostra un exemple del seu treball utilitzant textos elaborats pels mateixos nens i nenes durant els Jocs Florals de la seva escola. MOLTES GRÀCIES ESTER!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Fluïdesa, Jocs, Lectura, Llengua, Vocabulari i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a MATERIALS DE LECTURA EFICAÇ

 1. Sonia diu:

  Hola! Em sembla molt bona idea aquest tipus de treball per reforçar diferents aspectes importants del procediment lector. A on puc aconseguir el tipus de lletra que quedi tallada? En lligada i d’imprenta. Moltes gràcies.

 2. Iolanda diu:

  Hola Sonia,

  jo no conec on pots trobar la lletra que quedi tallada. Vaig elaborar un document word i amb un requadre transparent vaig fer que les paraules quedessin retallades.

  Iolanda

 3. Sonia diu:

  Gràcies Iolanda, doncs provaré a fer-ho així.
  Molt bona feina i gràcies per compartir-ho.
  Sonia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *