TREBALLEM LES EMOCIONS: “EM SENTO…QUAN…”

Avui us presento un treball que he portat a terme amb un alumne amb TEA i que ha resultat molt útil per treballar el reconeixement d’emocions i sentiments lligats a una determinada experiència o moment determinat.

Aquest alumne té una gran preferència pel treball a través de l’ordinador i és un gran aficionat a les TIC així que, per motivar-lo una mica més vam decidir elaborar l’exercici amb l’ordinador. Ell mateix va crear una taula amb el processador de text, va inserir les imatges de les cares, va escriure al costat de cada cara un moment o una situacio que li provoqués l’emoció en concret i, seguidament, va buscar a internet una imatge representativa del text que havia escrit.

Un treball molt complet i motivador que, el meu alumne i jo, tenim ganes de mostrar-vos a través d’aquest bloc i que ha servit per trobar una nova aplicació al material que es presenta al fantàstic llibre MANUAL DE LA TEORIA DE LA MENTE PARA NIÑOS CON AUTISMO, al meu entendre, un manual imprescindible per treballar amb alumnes amb dificultats emocionals, de relació i de comunicació. Les imatges de les cares utilitzades en aquest exercici estan extretes del material digital que acompanya mateix manual, per la qual cosa, han estat modificades per tal de protegir-ne els drets d’autor.

Podeu obtenir més informació del llibre llegint l’article que, en el seu moment, vaig dedicar-li en aquest bloc (cliqueu AQUÍ per accedir-hi)

A continuació, us presentem el treball ja enllestit. Esperem que us agradi i, si voleu, esperem amb il·lusió els vostres COMENTARIS. Gràcies!

(Procedència de la imatge que acompanya aquest article)

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Autisme, Emocions, Escriptura, TIC, valors i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a TREBALLEM LES EMOCIONS: “EM SENTO…QUAN…”

 1. Kasia diu:

  Molt util! Gracies! El meu fill tambe esta molt aficionat al ordinadoir… ya anirém probant:)

 2. Meritxell diu:

  Hola,
  He estat mirant la taula que has creat amb un teu alumne amb TEA i m’agradaria saber com puc aconseguir les imatges.
  Moltes gràcies.
  Atentament.
  MERITXELL B.

 3. yroset diu:

  Hola Meritxell,
  les imatges tenen copyright i per aquest motiu no les he pogut mostrar a la taula. Estan extretes d’un fantàstic llibre que et recomano 100%: “Manual de la Teoria de la Mente para niños con autismo”; trobaràs la ressenya a la pàgina de bibliografia d’aquest mateix bloc. El llibre inclou un CD amb tot el material en format digital que és d’on he extret les imatges.
  Espero haver-te servit d’ajuda.
  Per qualsevol altra cosa, seguim en contacte!
  Atentament,
  Yolanda Roset.

 4. Meritxell diu:

  Hola Yolanda,
  Moltes gràcies per la teva velocitat en respondre.
  Ja havia pensat en comprar-me el llibre doncs tothom me n’ha parlat molt bé, però no sabia que les imatges les havies extretes d’aquí.
  Moltíssimes gràcies.
  Fins la propera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *