ESCRIPTURA DE FRASES A DUES MANS

Avui us presentaré una activitat que he batejat amb el nom “L’ESCRIPTURA DE FRASES A DUES MANS” i que persegueix els següents OBJECTIUS:

 1. Escriure frases tot respectant la bona estructura, la coherència i la concordança entre els diferents elements.
 2. Separar correctament les paraules d’una frase.
 3. Adquirir unes normes ortogràfiques bàsiques.
 4. Desenvolupar la creativitat i la imaginació.

METODOLOGIA I PROCÉS DE TREBALL:

Es tracta d’una activitat que es porta a terme en parelles. El treball consisteix en escriure una frase conjunta. Comença un membre de la parella i escriu la primera paraula de frase. Seguidament el seu company/a ha d’escriure la següent paraula fins que, per torns i de manera alternativa, van construint la frase final.

La consigna és que cadascú ha d’escriure només una sola paraula i que, un cop escrita, ha de prémer l’espai.

Avui l’he estat practicant a l’aula en sessió individual de manera que érem el meu alumne i jo els que acabàvem construint conjuntament la frase a dues mans. Nosaltres, al final, hem decidit buscar una fotografia que il·lustrés la nostra frase i l’hem incorporat al document (mireu la fotografia que acompanya aquest article; la fotografia del lloro es deu al fet que el mateix nen s’ha imaginat que la mascota del seu amic deuria ser aquest animal)

Tot seguit us mostro un VÍDEO amb un petit fragment del procés de treball de la frase amb dues mans en sessió individual:

I vosaltres? Què opineu? Heu provat alguna metodologia de treball semblant? Ens ho voleu explicar? ESPERO ELS VOSTRES COMENTARIS.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Escriptura, Gramàtica, Llengua i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a ESCRIPTURA DE FRASES A DUES MANS

 1. lourdes diu:

  M’ha agradat molt aquesta proposta d’escriptura en parelles. Nosaltres a l’escola sovint utlilitzem aquesta manera de treballar entre els companys. A primer han d’escriure una frase a partir d’una enganxina ( element motivador). S’han de posar d’acord en la frase i en el nombre de paraules que la formen. Un cop estan d’acord escriuen les paraules en uns cartonets que li dona la mestra. Han de pensar quines lletres sonen i composar correctament les paraules i la frase. Crec que és una activitat que els permet reflexionar sobre el funcionament de la llengua amb l’ajuda del company.
  Lourdes

 2. Iolanda diu:

  M’ha agradat molt aquesta proposta d’escriptura en parelles.
  Jo a l’escola, amb alumnes més grans, faig servir la mateixa metodologia per escriure contes. La consigna aleshores és “has d’escriure una frase i acabar-la amb un punt”. Això comporta que els alumnes, quan els toqui escriure hagin de llegir la frase que ha escrit el company i, per tant, s’esforcen a escriure bé i amb bona lletra i alhora fan escriptura i lectura.
  També amb alumnes més grans faig dictats per parelles. Es tracta de que un company dicta i l’altre escriu. El que dicta ha d’estar lluny del que escriu i ha de memortizar el que dictarà (una frase) i com s’escriu. Aleshores va fins on hi ha el company que escriurà i li dicta. Un cop el company l’ha escrit, el que l’ha dictat li corregeix les faltes. En aquest cas ho faig servir per memoritzar com s’escriuen les paraules i qui fa “més feina” és qui dicta.
  Iolanda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *