VEIG, VEIG… QUÈ VEUS?

ELENA E.MEDINA a través d’un article en el seu bloc “EN EL AULA DE APOYO” m’ha donat una idea genial per treballar la consciència sil•làbica amb els alumnes a través del joc del “VEIG, VEIG. Ella ens presenta una fitxes en castellà on els alumnes han de mirar una imatge i escriure paraules que comencin per una síl•laba determinada. (Accés directe a l’article de l’Elena d’on també podeu veure més exemples d’aquesta activitat en llengua castellana: http://enelauladeapoyo.blogspot.com.es/2012/05/veoveo.html) Doncs bé, he decidit adaptar aquest material al català canviant-ne les imatges i afegint-hi una nova activitat on els alumnes han de comptar els dibuixos a partir d’unes preguntes. El resultat: un conjunt de quatre fitxes que desitjaria s’anessin ampliant (us animo a fer noves aportacions) on els alumnes treballen la seva capacitat d’atenció i estimulen la seva consciència sil•làbica.

Les boniques imatges necessàries per elaborar aquest material estan extretes d’una fantàstica web (THE CREATIVE FINDER) on es comparteixen fotografies de diferents artistes i, al mateix temps, es poden veure i descarregar imatges que altres usuaris han volgut compartir a través dels seus portafolis. La notícia d’aquesta web ha estat extreta del fabulós bloc d’en Joel ArtigasEDUCACIÓ I LES TIC” (accés a l’article: http://educacioilestic.blogspot.com.es/2012/05/creative-finder-fent-servir-imatges-de.html)

L’ESTER BERTRAN ha decidit elaborar i compartir noves fitxes del joc “VEIG, VEIG…” però, en aquest cas, els alumnes han de buscar diferents imatges que comencin per una determinada grafia. Així doncs, l’Ester ha adaptat les diferents fitxes buscant noves imatges i treballant, en aquest cas, la consicència fonèmica (so inicial). Tot seguit, podeu gaudir del “dossier de treball” elaborat per l’Ester amb les diferents fitxes. Si voleu gaudir dels diferents materials amb format Word per tal d’adaptar-ne la lletra o bé fer que l’alumne els alumnes puguin resoldre les activitats directament amb l’ordinador, ho podeu fer enviant un COMENTARI o bé utilitzant un convertidor de formats en línia anomenat “FILEMINX” clicant AQUÍ. MOLTES GRÀCIES PER SEGUIR COMPARTINT ESTER!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Atenció, Consciència fonològica, Imatges, Ortografia, Vocabulari i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a VEIG, VEIG… QUÈ VEUS?

 1. ELENA diu:

  ¡Qué bien,Yolanda! Es estupendo cuando los recursos que elaboramos son útiles a otras compañeras.
  Yo también quiero continuar haciendo más fichas de este tipo .
  Saludos y gracias por tu comentario en el blog.

 2. yroset diu:

  Gracias Elena por tu comentario!!! Qué te parece? Compartimos las fichas y así ampliamos un poquitín más nuestros recursos? Te envío el material vía correo electrónico para que los puedas adaptar y modificar a tu gusto y traducirlo al castellano.
  Estupenda Idea Elena, felicidades!
  Un abrazo,
  Yolanda.

 3. marta diu:

  Molt interessant els treballs. Moltes gràcies per compartir-los

 4. Hola Yolanda,

  Gràcies per la menció. T’has equivocat, l’autor del bloc Educació i les TIC sóc jo, Joel Artigas i no pas “Francisco Navas”. Estaré molt agraït si ho pots canviar. Qualsevol cosa pots contactar amb mi a educacioilestic@gmail.com

  Moltes gràcies! Salutacions.

 5. yroset diu:

  Hola Joel!
  Caram, quina equivocació! Gràcies per mencionar l’error.
  Fa temps que vaig publicar l’article i no coneixia tan bé el teu bloc.
  Tens un bloc fantàstic ple de noves idees interessants per aplicar a les aules. Et felicito.
  Sempre que ho trobis convenient, pots enviar-me un comentari. De nou, jo també t’agraeixo el fet que m’ho hagis comunicat.
  Seguim en contacte,
  Salutacions,
  Yolanda Roset

 6. Elena diu:

  Yolanda…molt bon recurs…gràcies per compartir…un abraç

 7. Ivette diu:

  Hola! M’agradaria saber com puc descarregar aquest material ja que em sembla molt útil. Un material per treballar l’atenció però d’una manera molt més lúdica.

 8. montse diu:

  Hola!!! els reballs són genials, també per treballar amb alumnes amb TEA. No sé com puc descarregar-los. Em podeu ajudar?

 9. Laia diu:

  Hola,

  No podem imprimir aquests documents. Com ho podem fer?

  gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *