PER SANT JORDI:ENTRETENIMENTS MULTINIVELL

Aquests dies a l’escola estem preparant l’arribada de la diada de Sant Jordi; una festa molt arrelada a Catalunya i on les escoles i els alumnes viuen amb especial emoció i intensitat.

Per treballar la llengua relacionada amb Sant Jordi he preparat tres activitats i entreniments multinivell (elaborades per diferents nivells, capacitats i necessitats):

1- Un poema on l’objectiu és descobrir totes les paraules ordenant correctament les seves síl·labes i així completar i tornar-lo a escriure sencer. La seva autora es ISABEL BARRIEL del bloc http://poesiaula.blogspot.com.es.

SANT JORDI

Ja arriba la diada,
amb llibres a cada parada
i una rosa vermella
per a la princesa estimada.

2. Dues sopes de lletres on els alumnes han de trobar 10 paraules relacionades amb la diada de Sant Jordi i amb la llegenda. Com a pista tenen els dibuixos de les paraules que han de buscar. Trobareu una sopa de lletres més senzilla només amb paraules hortizontals i verticals i una segona de lletres amb major nivell de dificultat amb paraules també en diagonal. Per elaborar aquesta segons sopa he utilitzat aquesta aplicació: http://www.genempire.com/generador-sopa-de-letras

3. Mots encreuats on els alumnes han de col·locar les lletres dels dibuixos a cada requadre seguint la direcció de les fletxes.

4. Una cançó que els alumnes d’Educació Infantil de la nostra escola estan aprenent i els hi encanta. En aquesta ocasió els alumnes han d’escoltar-la, llegir-ne la lletra i descobrir les paraules que hi falten. Font de la música i la cançó: El bosc de colors (3 anys), editorial Barcanova. Enllaç de la cançó extret del bloc Idees Magistrals. Podeu escoltar-la en el següent enllaç (després d’una breu publicitat):

A continuació us deixo amb les tres activitats per tal que les pogueu aplicar o adaptar pels vostres alumnes:

(Article actualitzat el dissabte 21 d’abril de 2012)
 

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Comprensió, Escriptura, Festes, Lectura, Llengua, Vocabulari i etiquetat amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *