CONSCIÈNCIA SIL·LÀBICA INTERACTIVA

ANNA LEON MOYA ha creat i penjat un material a la pàgina del CREDA DE Lleida (moodle) i m’ha convidat a compartir-lo amb tots vosaltres a través d’aquest bloc. El trobareu a les novetats de gener-febrer de la mateixa pàgina del CREDA.

El treball de l’ANNA consisteix en una presentació Power Point interactiva molt útil per utilitzar amb el projector o amb la PDI. En les difererents diapositives un MONSTRE MENJA-SÍL·LABES es menja una síl·laba d’una determinada paraula (expressada en forma d’imatge) i, seguidament, l’alumne ha de clicar sobre una de les tres imatges (resultat de suprimir la síl·laba que s’ha menjat el monstre).

Si no encerta la resposta apareix un so d’error i, si la paraula clicada és la correcta apareix una nova pantalla de reforç positiu amb aplaudiments inclosos. El resultat: un treball molt visual, atractiu i autoavaluatiu per treballar amb les TIC la consciència sil·làbica.

Tot  seguit us deixo amb la presentació elaborada per l’ANNA (un cop descarregada podreu sentir el so). També la podeu visualitzar i descarregar de manera completa amb tots els enllaços i el so des del programa CALAMÉO clicant sobre la imatge del monstre que acompanya aquest article o clicant AQUÍ.

Aprofito per recomanar-vos la pàgina del CREDA de Lleida per la gran quantitat de material interessant que comparteixen i per la qualitat de tots els recursos i els enllaços presentats. D’entre tots ells en destaco els contes i les activitats per treballar la consciència fonològica.

Moltes gràcies ANNA per compartir aquest material i, al mateix temps, donar-me l’oportunitat de donar-lo a conèixer a través d’aquest bloc!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, TIC, Vocabulari i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a CONSCIÈNCIA SIL·LÀBICA INTERACTIVA

 1. Laura diu:

  Hola Yolanda!
  sóc Laura, mestra d’audició i llenguatge a Alacant. Hui, buscant material en català de consciència fonològica, he trobat el teu blog…és genial!!! Enhorabona, et pose ja mateix a “favoritos”! És el primer any que treballe, però quan tinga material fet, el compartiré amb vosaltres.

  Moltíssimes gràcies!

 2. yroset diu:

  Hola Laura!
  Un plaer estar entre els teus preferits! Gràcies pel teu comentari i per les teves paraules sobre els materials i recursos del bloc. Serà tot un honor poder veure i compartir el teu material quan el tinguis elaborat. T’estarem esperant amb els braços oberts!
  Fins aviat i molta sort.
  Seguim compartint!
  Yolanda Roset.

 3. Anna diu:

  Hola, moltes gràcies per compartir tants i tants recursos. No us podeu imaginar l’ajuda que ens representa el vostre bloc, actualment estem utilitzant “EL MONSTRE MENJA-SIL·LABES” i “TRANSFORMEM PARAULES, activitat que hem trobat a la pàgina del CREDA de Lleida i els resultats estant essent fantàstics, els nostres petits estan encantats amb aquestes activitats.
  Gràcies
  Anna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *