ESCRIPTURA I LECTURA DE FRASES D’ANIMALS AMB LES TIC

Us presento una activitat que he realitzat amb els meus alumnes adaptant una presentació Power Point que vaig presentar ja fa temps en aquest bloc on apareixien un seguit d’imatges d’animals amb la paraula escrita i el seu nom a nivell oral (en format gravació): cliqueu AQUÍ per accedir-hi.

He suprimit el so i m’he proposat com a objectiu que els alumnes escrivissin una frase senzilla utilitzant el nom que ja tenien escrit. LA CONSIGNA DONADA era que la frase havia de començar amb l’article EL, LA o L’ seguit del nom de l’animal (d’aquesta manera també es treballa una norma ortogràfica i el concordança de gènere).

Us animo a fer ús d’aquesta o altres presentacions per treballar l’escriptura i la lectura amb els vostres alumnes ja que, a partir d’aquí, es pot gravar la veu dels mateixos alumnes llegint ja sigui la frase que ells mateixos/es han escrit o la que ha escrit un company/a. En el meu cas, l’experiència ha estat molt satisfactòria!

Treball elaborat pels alumnes a partir del qual se’n poden fer les oportunes adaptacions (el podeu descarregar en format de presentació):


Com a adaptació/variant de l’activitat els alumnes poden tenir la frase gravada a cada diapositiva per la mestra o per un company/a i, seguidament, haver de memoritzar-la i escriure-la correctament.

I vosaltres… Què en penseu? l’heu utilitzat? Voleu compartir l’experiència amb tots nosaltres? N’heu realitzat una adaptació i ens la voleu fer arribar? Espero els vostres COMENTARIS. Gràcies!
(Les imatges de la presentació estan extretes del buscador de google)
(Procedència de la imatge animada que acompanya aquest article)

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Acollida, animals, Escriptura, Lectura, Llengua, Ortografia, Vocabulari i etiquetat amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a ESCRIPTURA I LECTURA DE FRASES D’ANIMALS AMB LES TIC

 1. tresa diu:

  Hola, sóc mestra d’acollida i m’agrada molt aquesta activitat i les seves adaptacions. És GENIAL!!,… l’utilitzo força.
  De fet, us vull felicitar per aquest BLOG. Des del meu punt de vista és de lo milloret…. les idees que doneu, els recursos que hi pengueu, els enllaços..éstà molt bé!!.
  Gràcies per fer-nos la feina més fàcil i divertida.

 2. Cristina diu:

  Un altre cop gràcies per aquest material tant genial . A mi em serveix molt com a motivació per l’estructuració de la frase, tenint en compte que treballo en una escola d’un alt percentatge d’immigració, l’adquisició de vocabulari es bàsic per fer el salt a l’expressió escrita. Els agradat moltissim les fotos i alhora també m’ha servit com a joc de memorització de frases (que els costa molt retenir) Dona molt de si!!
  Endavant i força tasca!
  Cristina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *