MEMORY FONOLÒGIC I RIMES

Cada dia aquest bloc té la gran oportunitat d’enriquir-se amb materials i aportacions de diferents professionals que volen compartir la seva experiència i el seu treball per tal d’alimentar aquesta gran xarxa de recursos que, entre tots, estem creant.

Aquest és el cas de MONTSE ROQUÉ CORBINOS del CREDA de Lleida. La Montse m’ha enviat i m’ha donat l’oportunitat de compartir un recurs creat per ella mateixa i que ha anomenat MEMORY FONOLÒGIC.

Les ACTIVITATS que la mateixa Montse proposa a través de les làmines d’aquest material són les següents:

 • Un JOC DE RIMES: descobrir la paraula que no rima d’entre una sèrie d’imatges.
 • Un MEMORY DE RIMES on els alumnes, cal que busquin aquelles paraules que acaben de la mateixa manera. D’aquesta manera es treballa la consciència fonològica i es poden generar altres activitats com, per exemple, escriure o dir oralment una frase que contingui les dues paraules que rimen, buscar noves paraules que rimin amb les parelles formades.
 • JOC D’APARELLAR LES IMATGES QUE RIMIN IGUAL: es retallen totes les imatges i s’aparellen les imatges que rimin igual.

El material està pensat per utilitzar-lo a partir de P5.

La Montse també comenta que… “la idea d’aquest material ha estat  a partir d’un material que hi ha a la pàgina de recursos per educació especial fet per l’Alba de Barcelona i proposades al Blog de la Yolanda Roset de l’escola  Lluçanès, http://blocs.xtec.cat/recursosee/consciencia-fonologica/”. Espero que us agradin i siguin útils”.

GRÀCIES MONTSE I TOTS ELS PROFESSIONALS DEL CREDA DE LLEIDA!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Jocs, memòria, Ortografia, Vocabulari i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a MEMORY FONOLÒGIC I RIMES

 1. Eva diu:

  Hola a tothom,

  Estic fent un pràcticum sobre consciència fonològica i voldria descarregar-me el memory fonològic i les rimes per poder-ho fer servir en la intervenció, però no ho he aconseguit descarregar. Me’l podríeu facilitar?
  Aprofito per dir-vos que m’agrada molt aquest blog i agraïr-vos la feinada que feu.

  Eva

 2. Eva diu:

  Perdoneu!
  Ja he vist l’enllaç del drive
  Resolt
  Gràcies per tot

  Eva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *