CREAR ACTIVITATS INTERACTIVES

A través del bloc Actiludis, acabo de descobrir EDUCAPLAY un programari lliure molt útil, intuïtiu, fàcil i atractiu per generar activitats digitals interactives de manera ràpida, efectiva i totalment personalitzada a través d’internet.

És tan senzill com entrar a la pàgina d’Educaplay, registrar-se de manera totalment gratuïta i crear una activitat: sopes de lletres, mots encreuats, omplir buits, endevinalles, dictats, ordenar lletres, ordenar paraules, relacionar, tests… en definitiva, tot allò que podem fer a les aules però per presentar-ho i traballar-ho de manera digital ja sigui amb l’ordinador o bé amb la PDI.

Permet també triar entre diferents idiomes i modificar les activitats segons les nostres necessitats: fer que apareguin les solucions (les paraules que cal buscar), que apareguin pistes, el grau de dificultat de l’activitat… Un aspecte important és el fet que les activitats també siguin autoavaluatives i que no es donin per acabades fins que l’alumne no les hagi resolt del tot.

Les activitats queden guardades en una base de dades amb les etiquetes que l’usuari li hagi destinat. Així doncs, no només podem generar activitats sinó que, a través d’un buscador, podem trobar altres activitats que ja han estat creades per altres usuaris. Genial oi? A més a més també ens pot servir per generar activitats als blocs de cara les vacances d’estiu dels nostres alumnes.

Us presento una sopa de lletres que acabo de crear tan sols amb 2 minuts i que treballa el vocabulari de l’estiu per anar pensant amb la caloreta. En aquest cas he configurat l’activitat de manera que els alumnes ja tinguin escrites les paraules que cal buscar però, tan sols canviant una opció, també hagués pogut generar una sopa de lletres sense aquestes paraules. El nivell de dificultat és senzill ja que només apareixen paraules en horitzontal i vertical. D’aquesta manera, generant activitats diferents segons el nivell podem atendre les diferents necessitats i capacitats dels nostres alumnes.

IMPORTANT: per veure la sopa de lletres a tamany complet (tota la pantalla) cliqueu AQUÍ.

FELIPE BLASCO ha preparat diverses activitats amb Educaplay i ens les ha volgut mostrar a través d’un comentari. Per accedir a les activitats podeu fer-ho a través del seu bloc clicant AQUÍ o bé a través de la mateixa pàgina d’Educaplay clicant AQUÍ. A continuació, us mostro algunes de les seves activitats. Val la pena donar-hi un cop d’ull, us ho recomano! Gràcies Felipe!

ACTIVITAT A PANTALLA COMPLETA


ACTIVITAT A PANTALLA COMPLETA

Si ara o més endavant genereu noves activitats i ens les voleu fer arribar tan sols ens heu d’indicar el títol de l’activitat per tal que la poguem buscar al cercador d’Educaplay indicant si doneu o no el vostre permís per publicar-les en aquest mateix article, d’aquesta manera unim esforços. Moltes gràcies!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Atenció, Jocs, Llengua, Materials, Ortografia, Vocabulari i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a CREAR ACTIVITATS INTERACTIVES

 1. Hola, Yolanda:

  aquí tens les activitats que he preparat amb Educaplay:
  -incrustades al meu blog: http://eplion.blogspot.com/search/label/Educaplay

  -i al mateix educaplay: http://www.educaplay.com/es/mieducaplay/3451/Felipe.htm

  Naturalment que les pots publicar. Gràcies.

 2. Núria diu:

  Moltes gràcies Yolanda!!
  He creat alguna activitat d’iniciació a la lectoescriptura:
  http://activitatsinteractives.blogspot.com/

  Bon estiu!!

 3. Un poc tard, però jo també vull participar amb això!!!: http://sesmevesfeinetes.blogspot.com/2011/07/el-meu-primer-premi.html
  Felicitats!!!

 4. yroset diu:

  Moltes gràcies Laura! Quan pugui… l’enllaço! He estat dies de vacances fora de casa i relament he aconseguit desconnectar de tot el tema blocs i informàtica (una setmaneta ja toca!) Ara… torno a estar el peu del canó donant més guerra que mai.
  Gràcies per deixar el teu comentari reina! i… moltes gràcies pel premi!!!
  Una abraçada,
  Yolanda Roset

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *