CANVIEM PARAULES

Una bona manera de treballar la consciència fonològica amb els alumnes és a través de material visual que ens permeti fer-los reflexionar primer a nivell oral i, seguidament i si es desitja, a nivell escrit.

Avui, amb els alumnes, hem fet EL JOC DE VANVIAR PARAULES. A partir d’una paraula (donada per la mestra) els alumnes escriuen un llistat de paraules amb la consigna que només s’ha de fer un sol canvi en la paraula donada.

Poden fer 3 accions:

1. Treure un so.

2. Afegir un so.

3. Canviar un so per un altre.

Quan ja tenen el llistat elaborat, es busquen les imatges i s’incorporen en una fitxa. Els alumnes han de dir en veu alta els canvis que han realitzat per passar d’un dibuix a un altre i, seguidament, escriuen les paraules sota de cada dibuix.

Es pot fer que els alumnes escriguin amb diferent color la lletra que han canviat, la que han afegit o bé escriguin la lletra que han suprimit.

Us presento tres fitxes elaborades pels mateixos alumnes a través del llistat de paraules que s’han inventat. La tercera fitxa és una mica diferent: els alumnes han de descobrir la lletra que ha canviat a cada parella de dibuixos.Estan en format Word per tal de facilitar-ne l’adaptació.

CANVIEM PARAULES
Si heu trobat interessant aquest material, l’heu aplicat amb els vostres alumnes i/o l’heu adaptat per tal d’ajustar-lo a les vostres necessitats, podeu enviar un comentari o enviar el material juntament amb el vostre nom i el nom de la vostra escola.

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article s'ha publicat dins de Consciència fonològica, Lectura, Ortografia, Vocabulari i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a CANVIEM PARAULES

 1. Isabel Posa Sellabona diu:

  Hola guapíssima!! He trobat el teu bloc i l’he trobat molt interessant i útil pel professorat per tal de tractar la realitat de les aules, que és atendre a la diversitat. Segur que no serà la última vegada que hi entri. Enhorabona i ànims pel bloc. Un petonàs!!! Isabel Posa.

 2. yroset diu:

  Hola reina! M’ha fet molta il·lusió trobar el teu comentari. Moltes gràcies per les teves paraules. M’alegro que trobeu aquest espai util per aplicar a les aules i, principalment, atendre la gran diversitat d’alumnes que tenim actualment. Seguirem en contacte! Molts records i una fortíssima abraçada.
  Yolanda.

 3. Núria diu:

  Hola Yolanda,

  Em sembla un material molt interessant per treballar la consciència fonològica.
  GRÀCIES!
  Núria

 4. yroset diu:

  Hola Núria,
  Sort en tinc de tu i dels teus comentaris!!! Moltíssimes gràcies reina.
  Un petó molt i molt fort.
  Yolanda

 5. Sílvia Ferreira diu:

  Hola Yolanda,
  seria possible que em fessis arribar aquest material via mail?
  És que no me’l deixa descarregar per l’scribd i el volia imprimir perquè ja me’n vaig imprimir una còpia fa un temps i m’és molt útil.

  Gràcies,
  Sílvia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *