15 comentaris a “Atlanta i Hipòmenes

 1. Salve!
  El dibuix que més m’ha agradat ha sigut el d’Atlanta, era més complex que el de Hipòmenes. Tot i així felicitats a l’Aida i a la Lola perquè han dibuixat molt bé.
  In Proximum!

 2. Salve!!
  Aquest dibuixos son molt macos i també crec que no fa falta res més per saber de quin mite és tracta.

 3. Aquests dibuixos m’agraden molt! Representen molt bé els mite de Atlanta i Hipòmenes.
  La relació que hi ha entre las dues imatges es que les persones de l’esquerre es converteixen el lleo/lleona.
  La lleona és Atlanta i el lleo és Hipòmenes.

 4. Salve!
  Aquests dibuixops representen el mite d’Atlanta i Hipòmenes. Aquests dibuixos estan molt ben fets i es relacionanen a la transformació d’Atlanta i Hipòmenes en lleons.
  Es transformen quan, després que Atlanta perdés la cursa i es cassesin, fan l’amor en un temple, i al profanar-lo són convertits en lleó i lleona. Passen a ser els lleons dels Cibeles de Madrid.
  Atlanta representa la lleona i Hipòmenes el lleó.

 5. Bonum diem!
  M’han semblat molt interessants aquests dibuixos ja que representen el mite d’Atlanta i Hipòmenes, els dibuixos són molt originals, una obra d’art.
  La relació entre les dues imatges es que els protagonistes del dibuix sacabe convertin en el lleó que apareix, per aixo una part del animal té cabell i l’altre no.
  La dona es para a recullir les pomes per la avarícia que predomina en a seva ánima. La conseqüencia del acte es que per la carrera. Atlanta és la lleona i Hipòmenes és el lleó.
  Tinc una pregunta per a vosaltres: qui va ser el culpable de convertir en lleó i lleona a aquests dos personatjes?
  Gratias maximas.

  • Bonum diem!
   Moltes gràcies per els comentaris del dibuix i tot el que has explicat és correcte.
   La resposta a la teva pregunta és Cibeles, i, per això, actualment, a Madrid hi ha una font monumental amb dos lleons tirant d’un carruatge.
   Vale!”!!!

 6. Salve,
  estan molt bé els vostres dibuixos, no sabia que els feieu vosaltres!
  La relació que hi ha entre les dues imatges és que en el mite, Atlanta i Hipòmenes són transformats en lleons per les deeses Diana i Venus.
  La dóna (Atlanta) es para a recollir pomes perquè Hipòmenes se les tira (amb ajuda de Venus) per distreure-la i conseguir guanyar la carrera. Aquest acte té la conseqüència de perdre la carrera (per part d’Atlanta) i casar-se amb Hipòmenes. El lleó és Hipòmenes i la lleona és Atlanta.

 7. La relació que hi ha entre les dues imatges és que les dues persones dibuixades, en el mite, s’acaben convertint en lleons, ja que un oracle li va dir a l’Atlanta que si contreia matrimoni, seia convertida en un animal.

  Venus li dóna a Hipómenes tres belles pomes d’or. Cada vegada que Atlanta li anava a donar abast en la carrera que estaven fent, ell, llançava una poma tot el lluny que podia i la jove, atreta per la bellesa de les daurades fruites, acudia a recollir-la, donant-li temps d’aquesta manera al seu contrincant per avançar-se.

  Després de la victòria d’Hipómenes, es va casar amb Artemis.
  Hipómenes oblida donar les gràcies a Venus i la deessa ofesa per la falta de gratitud del seu patrocinat s’enfada amb ell i quan un déu s’enutja, porta conseqüències.
  Durant un temps, la parella va ser molt feliç professant-se un gran amor i compartint aventures.
  Però temps després la deessa decideix convertir-los en lleó i en lleona. Els grecs mantenien la creença que un lleó solament podia apariar-se amb un lleopard, mai entre si. D’aquesta manera, el seu càstig seria estar sempre junts, però sense compartir el més íntim i romandre sota el control de Cibeles tirant del seu carro. També sense poder mirar-se un a l’altre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *