2. Aglaure

Com es avui Aglaure?

Mercuri, Herse i Aglaure de Jean-Baptiste Marie (1763)

Mercuri transforma en pedra Aglaure

Podríem establir un paral·lelisme entre Aglaure i les germanastres de la Ventafocs?

15 comentaris a “2. Aglaure

 1. aquest és un altre dels mites que a mesura que vaig llegint m’atrapava en el seu món de cossos transformats en pedres.Pel que he vist al vídeo amb pervivència clàssica d’Aglaure, ella estava enamorada però una de les seves amigues van acabar amb l’amor que ella i el noi sentien per culpa de la gelosia. La veritat és que crec que avui dia segueixen passant aquestes coses ja que algunes amigues senten gelosia quan les seves amigues estan més interessades en un noi que en la seva pròpia amistat.

  https://www.youtube.com/watch?v=r5jPVIgCh1s

 2. Hola bondia

  El video esta molt bon fet m’ agradat que la amiga es posa celosa perque la seva amiga queda amb ovidi i la amiga le agafa al movil i bloqueja al olvidi

 3. L’enveja, paraula que tots hem patit de les dues maneres possibles. Tal com van explicar en classe, una paraula verda de forma representativa. Aquesta paraula ve del llatí, invidere, el seu significat es podria traduir dient que és posa l’ull sobre alguna cosa. Aquesta paraula es podria definir amb emocions com la tristesa o el pesar del bé d’altres persones.

 4. A classe vam estar parlant de l’enveja i la vam relacionar amb el color verd. Un sentiment que normalment és dolent, però a vegades ens serveix per admirar algú o tenir-lo d’objectiu. És algo que tots hem sentit algun cop.
  En els primers links son cançons i en l’últim un ball que fan referència al mite.
  https://www.youtube.com/watch?v=d3yLiEb1isc
  https://www.youtube.com/watch?v=1a8270_x7ks
  https://www.youtube.com/watch?v=3ZwLIFneAeg

 5. L’enveja és el sentiment de pesar davant el bé que posseeix una altra persona, és a dir, el desgrat o molèstia produïts en algú davant el bé d’altre. També diuen que l’enveja és molt mala perquè et poden ficar un mal ull i també et poden envejar fins i tot alguna amiga o fins i tot un germà només per un de sagrat. Així mateix, com vam dir a classe la mitologia de l’enveja és el color verd.

 6. Molt bon mite que parla sobre l’enveja i com no hem de caure en aquesta sinó ens portarà a la desesperació com Aglaure.
  Molt bon video molt original i molt ben fet. Felicitats!

 7. Aquest mite parla de l’enveja, que és una cosa amb la qual els adolescents estem bastant familiaritzats. L’enveja no és un sentiment bonic perquè pot arruinar una amistat, una relació, una familia, etc. Però encara sabent això no podem parar la nostra gelosia.
  Com ens mostra el vídeo, si en una amistat a una persona li agrada algú i l’altre persona es sent gelós per què a ella també li agrada o perquè es sent excluïda o per la raó que sigui, la relació d’amistat molt probablement acabarà malament.

 8. Mite que parla sobre l’enveja i com no tenir l’enveja perquè sinó ens portarà a la desesperació com va tenir Aglaure.
  Bon video, bastant original i molt ben fet.

 9. Mite que parla sobre l’enveja i com no hem de tenir enveja perquè sinó ens portarà a la desesperació com va passar amb Aglaure.
  Molt bon video molt original i molt ben fet.

 10. Aquest mite fa reflexionar jo crec, ja que l’enveja és horrible. Pot fer-te sentirte malament o inferior. Aquest sentiment pot fer-te molt de mal, ja que sempre vols el que tenen els altres el veus millor.

  Per exemple tinc un bolso, i una amiga té un mes maco. Llavors tinc enveja.

 11. aquest mite el vaig disfrutar molt, em va agradar que tractés de cossos transformats en pedres, em sembla com molt poètic. Pel que he vist al vídeo amb pervivència clàssica d’Aglaure, ella estava enamorada però una de les seves amigues van acabar amb l’amor que ella i el noi tenen per culpa dels gèlos. La veritat és que avui en dia segueixen passant aquestes coses, ja que algunes persones senten gèlos quan els seus amics estan més interessats en una persona que no pas en la seva pròpia amistat.

 12. Aquest mite parla sobre el perillós que és l’enveja i com ens pot afectar com li va afectar a Aglaure, és impotant ser fort i evadir el sentiment de l’enveja, per cert, m’ha agradat molt el vídeo

 13. Molt bon mite que parla sobre l’enveja i com no hem de caure en aquesta sinó ens portarà a la desesperació com Aglaure.

 14. L’enveja es un sentiment dolent i molt fort. Es epresenta i relaciona amb el color verd, de fet antigament, alguns artistes pintavan l’enveja mentres els seus discipuls llegien els mites d’Ovidi.

  Deixo aquí un enllaç on explica mijor l’enveja, a la deesa de aquest sentiment i fins i tot als demonis femenins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *