4. Níobe

Níobe i els seus fills morts per Apol·lo i Àrtemis, de Anicet Charles Gabriel Lemonnier

 

“Níobe plany la mort dels seus fills” d’Abraham Bloemaert (1591; Copenhague, Statens Museum for Kunst).

Níobe intentant protegir els seus fills d’Àrtemis i d’Apol·lo, per Jacques-Louis David, 1772.


Ağlayan Kaya “la roca ploranera” al mont Sípil

Dóna nom al niobi (Nb) i a un asteroide, el Níobe.

15 comentaris a “4. Níobe

 1. El personatge en si m’identifica molt amb la meva personalitat, era molt arrogant tal i com els deus. El que no m’acaba d’agradar molt es que Asaon es va enamorar de la seva propia filla.

 2. Aquest mite es bastant cruent, ja que per una simple comparació amb qui no toca Níobe va acabar deprimida i amb tota la seva família mort. O sigui que aquest mite ens ensenya a no fer compracions odioses o burlar-se dels demes sino pots acabar com Níobe.

 3. aquesta història la veig molt real perquè avegades en l’actualitat les mares sempre diuen i comenten que els seus fills són millors que uns altres,per això aquest mite ens dona a veure com arriben a matar als fills de Niobe només perquè la mare va riure d’una altra.

 4. Aquest mite no m’ha agradat gaire, ja que mostra la realitat d’avui dia, on algunes mares encara segueixen comparant els seus fills amb altres nens i això és molt cruel, ja que cap infant ha de ser comparat amb un altre,per això en aquest mite ens mostra com per una simple crueltat Níobe acabo amb tota la família morta i sense ningú al seu costat

 5. Les comparacions no están bé, tu ets tu i no ho pots cambiar. Aquest mite et fa reflexionar sobre això, com es burlen dels fills de Niobe fent comparacions, i com a arrel d’aquest problema Latona mata als fills de Niobe.

 6. Aquest mite ens parla de les arrogàncies de la gent quan creuen que tenen alguna cosa o una persona què és millor que la resta. L’arrogància de Níobe per dir que els seus fills són millors que els altres va causar la mort dels 7 fills i va deprimir a les 5 filles que després es van suicidar, només van sobreviure dos, Diana i Apol·lo.

  Aquestes coses segueixen passant, obviament no així de tràgic, però la gent segueix sent molt arrogant i creient que són millors que els altres.

 7. El mite no m’ha agradat massa, perquè expressa el que fan les mares avui dia, algunes mares comparen els seus fills amb altres nens i em sembla malament, per això en el mite ens mostra com per una simple crueltat Níobe va acabar sense familia i sense ningú al seu costat

 8. M’agrada per la personalitat que te semblant als deus pero no m’agrada que asaon es va enamorar de la seva filla

 9. Aquest mite és molt interessant perquè avui dia també passa, sempre ens fan o ens fem comparacions amb els altres. Tot hi així trobo que és un mite del qual em d’aprendre. Ens ensenya a no comparar-nos, tots tenim els nostres defectes i les nostres virtuds.
  En el primer enllaç és una pàgina web en la qual explica el mite i a més hi han algunes imatges.
  https://mejorlee.wordpress.com/2015/06/14/mito-griego-de-niobe/
  En el segon enllaç és un vídeo que explica el mite.
  https://www.youtube.com/watch?v=oGQyiJ-zgc4
  En el tercer enllaç és un “mix” de cançons amb el titol de “Níobe”
  https://www.youtube.com/watch?v=usN_W027ZBc&list=RDEM6ILAh6tcWfQZTHnnhjGfQQ&start_radio=1
  Per últim el quart és una cançó relacionada amb Níobe
  https://www.youtube.com/watch?v=1M5JBaPdXOA

 10. Aquest mite m’ha semblat molt cruel, ja que a l’actualitat segueixen havent aquestes comparacions. La mare al comparar el fill pot fer molt de mal. Les comparacions son el pitjor.

 11. Aquest mite no m’ha agradat gaire, ja que mostra la realitat d’avui dia, on algunes mares encara segueixen comparant els seus fills amb altres nens i això és molt cruel, ja que cap infant ha de ser comparat amb un altre,per això en aquest mite ens mostra com per una simple crueltat Níobe acabo amb tota la família morta i sense ningú al seu costat

 12. Aquest mite tracta sobre com són de dolentes les comparacions. Níobe sempre assegurava que els seus fills són els millors i bons en tot. és una situació que passa molt a la vida real, ja que molts pares i mares comparen els seus fills amb altres nens, com si els seus fills fossin els millors.

 13. Aquest mite és molt interessant, i com molts dels mites avui en dia també passa, molts cops ens fan o ens fem comparacions amb els altres. Tot hi així trobo que és un mite del qual podem aprendre’n. Ens ensenya a no comparar-nos i a que està malament comparar els altres, tots tenim els nostres defectes i les nostres virtuds.

 14. Aquest mite ens parla de les arrogàncies de la gent quan creuen que tenen alguna cosa o una persona què és millor que la resta,com per exemple el que fan les mares avui dia, algunes mares comparen els seus fills amb altres nens i em sembla malament i triste .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *