Ovidi

A continuació, veurem una breu presentació del nostre poeta, el romà molt conegut a la cultura catalanoparlant, el famós Ovidi, condemnat a l’exili per August quan estava a punt de fer la revisió final del seu gran poema mitològic, les Metamorfosis.

21 comentaris a “Ovidi

 1. Salve! Molt ben fet i estructurat el prezi sobre Ovidi.
  Jo de Ovidi sabia que va ser un poeta romà. I que les seves obres més conegudes són Art d’estimar i Les metamorfosis (ara llegeixo Narracions de mites clàssics que n’és una adaptació). Esta be que parlis també una mica sobre la seva vida i el que feia.

  • Moltissímes gràcies Iria, encara no he enllestit el treball tot i això seguirè treballant per a millorar-ho i per que sigui més entenedor per tu i els teus companys ❤ !

 2. Salve!!
  Feliciter pel treball realitzat al meu company Imad!
  Ovidifou un poeta romà que va escriure sobre temes d’amor, dones abandonades i transformacions mitològiques. Veig correcte que parlis una mica de la seva vida més personal i al que és dedicava.
  Continua així!
  vale

  • Moltes gràcies Judith, com li vaig dir a la teva companya ahir en un comentari, encara estic treballant per enllastir-lo i fer un treball de recerca molt original i educatiu. Qualsevol dubte, ja saps a qui consultar, un petó compi !

 3. Salve!
  Molt bon el prezi sobre Ovidi.
  Jo només sabia que Ovidi va ser un poeta romà i que les seves obres més conegudes són Art d’estimar i Les metamorfosis . Esta bé que parlis també una mica sobre la seva vida i el que feia. Felicitats!

  Vale!!

  • Moltes gràcies Joan, espero que aquest treball us sigui útil de cara a l’estudi que fareu sobre la mitologia tant grega com llatina, tan aquest com any com el próxim any de clàssiques.

   Vale aràcnid !

 4. Salve!
  Enhorabona pel drive Imad! Estàs fet un molt bon treball. Segueix així, que t’està quedant un treball de recerca molt treballat. I el Drive sobre Ovidi el trobo força interessant.

  • Moltes gràcies clareta, faig el que puc, espero que et sigui útil tant per tú com a la resta d’alumnes que tinguin interés en conèixer el món de les mteamorfosis, un petó !

 5. Retroenllaç: Metamorfosejats ! | El fil del mite grec

 6. Molt bon perzi!
  Esta molt ben estructurat i això fà que sigui més fàcil d’entendre.
  Moltes gracies!

  Vale!

 7. Salve!
  He trobat aquest prezi molt el·laborat i amb una bona redacció. Ovidi tal i com ens expliques era una poeta romà amb moltes obres importants, la més coneguda és ”Les Metamorfosis”, nosaltres ara mateix estem llegint una adaptació molt més entendible que la versió original. A part de els espectes fonamentals sobre la seva obra, també m’agrada que ens mostris una mica més d’aquest personatge, el trobo interesant.

 8. Salve!!

  M’ha agradat molt aquest prezi per què l’he trobat molt treballat i molt ben presentat. Ja en sabia de l’existència d’algunes de les seves obres i també què la metaforsosis va ser una gran obra. Encara que ja ho sabia, m’ha anat genial aprendre unes quantes coses més!!

 9. Salve!

  Aquest prezzi està molt ben elaborat, gran explicació sobre tots els detalls relacionats amb Ovidi, un gran escriptor que sempre serà recordat per els seus lectors, actualment estic llegint la adaptació de la seva Metamorfosis.

 10. Salve!!
  -Per què Ovidi fou desterrat?
  Ovidi va ser desterrat per l’exclusiva intervenció de l’Emperador August, sense cap participació del Senat o de cap jutge romà; aquest va ser un esdeveniment que es reflectiria en tota la seva poesia posterior.

  La veritat es que no en savia practicament res de la seva vida, aquest prezi m’ha ajudat bastant.

 11. Bonum diem!
  Molt bon prezi sobre Ovidi, ja que ens informa molt bé, de manera bé estructurada, tot sobre la seva vida i les seves obres; Ovidi fou un poeta romà que va escriure sobre temes d’amor, dones abandonades i transformacions mitològiques i va ser desterrat per l’exclusiva intervenció de l’Emperador August, sense cap participació del Senat o de cap jutge romà; aquest va ser un esdeveniment que es reflectiria en tota la seva poesia posterior, hi ha moltes coses que he après i m’han interessat sobre tot aquestes! Felicitats Imad

 12. Salvete!!
  Felicitats per el treball està molt complert i molt ben elaborat!
  Coneixia que Ovidi un poeta romà, que la seva obra més famosa es Metamorfosis i gràcies al qüestionari que varem fer els alumnes de batxillerat humanístic, vaig conèixer que altre sobres famoses eren l’art d’estimar, i els amors. Desconeixia complertament que era un dels unics poetes que parlava molt de la seva vida privada, es un fet interessant. Ovidi va escriure temes d’amor, també de dones abandonades i sobretot de transformacions mitològiques. Altres obre seves que no han sigut mencionades son; 1.FASTOS: compos de sis llibres, cadascun d’ells dedicat als sis primers mesos de l’any, Cada un dels llibres comença amb l’explicació dels possibles orígens del nom del mes a què correspon,2. HEROIDES: col•lecció de 21 poemes que prenen la forma de cartes dirigides per personatges mitològics famosos a les seves parelles que expressen les seves emocions en ser separat d’elles, supliquen pel seu retorni 3.TRISTIA: (“dolors” o “lamentacions”) són una col•lecció de cartes escrites pel poeta Ovidi durant el seu exili de Roma.

 13. Salve!
  Enhorabona pel treball Imas. Segueix així, que t’està quedant un treball de recerca molt treballat. I el Drive sobre Ovidi el trobo força interessant.

 14. Salve!!
  Un gran apunt, jo només sabia que Ovidi va ser un poeta romà i que les seves obres més conegudes són Art d’estimar i Les metamorfosis . Esta bé que parlis també una mica sobre la seva vida i el que feia. Felicitats!

 15. Salve!
  Felicitats pel prezi! Molt bon prezi!
  Responen la pregunta corresponent la meva resposta és:

  Ovidi va ser desterrat per l’exclusiva intervenció de l’Emperador August, sense cap participació del Senat o de cap jutge romà; aquest va ser un esdeveniment que es reflectiria en tota la seva poesia posterior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *