Pedres

30 comentaris a “Pedres

 1. XXXI—V—MMXV
  Bonum diem!
  No en tenia ni idea, quan vaig tenir el llibre a les meves mans, de què acabaria agafant-li tant d’afecte a la mitologia clàssica, i és una cosa que mai oblidaré d’aquest llibre!
  Han hagut molts mites que m’han agradat més que altres, com passa sempre amb els llibres que llegim, hi han capítols més entretinguts que d’altres, però tot i així continua essent el teu llibre preferit per la història general, oi? Doncs amb Narracions de mites clàssics és igual, t’agrada com s’expliquen i com són els mites (alguns tan sorprenents que ni les hauríem imaginat prèviament), i és per això que si algun mite t’ha resultat una mica pesat, s’ho perdones, s’ho deixés passar tot!
  A la tercera part (que, clar, és la que tinc més present ara mateix) hi ha hagut bastants mites que m’han agradat molt, potser a sigut la part que més m’ha agradat de totes tres, però tot i així no m’agradaria afirmar-ho molt alt. El de «Perseu i Medusa», el de «Biblis», les «Llegendes xipriotes», «Els grecs a Àulida», «Escil·la i Glauc»… potser aquest han sigut els que més marcats m’han quedat, però clar, d’altres parts també recordo molt a «Licàon», a «Aracne», a «Atalanta i Hipòmenes», a «Narcís», «Dríope i Lotis», a «Mirra»… i segur que em deixo a alguns.
  Amb tot aquest enrenou de noms que us deixo a aquest comentari vull dir que qui no vol llegir-se aquest llibre hauria de pensar-s’ho dos cops, perquè potser descobriu, com jo, que hi ha tot un món de déus i herois inimaginables i que quasi bé totes les histories que s’han format al nostre voltant (referint-me als llibres i a les pel·lícules o sèries, òbviament, encara que potser hi ha algú a la realitat amb complex de déu…) venen d’aquí, de la mitologia, de les clàssiques, i que paga molt la pena estudiar-les i aprendre d’aquestes.
  Ànim alumnes, continuem aixecant aquestes teranyines cada cop més complexes i àmplies a les xarxes amb l’estimada ajuda de la magistra!
  Salve!

 2. Salve!
  Estic d’acord amb la Noelia, aquest llibre m’ha obert a un món clàssic que potser no imaginava que seria tan gran! Sempre m’han agradat els mites clàssics però no tenia ni idea que hi havien tants!
  La part que més m’ha agradat ha estat la segona, animals, però el meu mite preferit és Narcís.
  Estaria molt bé que escriguessin més llibres com aquest, ja que no hi ha massa que facin perviure la mitologia clàssica.
  Vale!

 3. Bonum diem!
  Desde el primer càpitol del llibre em vaig quedar bocavedada. Mai havia pensat que totes aquestes coses que ens envolten avui en dia tinguessin tanta referència clàssica.
  Al principi pensava que el llibre de ”Narracions de mites clàssics” serien mites però no tenia una bona ”imatge” d’aquest llibre. En canvi quan vaig llegir-me la primera i la segona part em va encantar. I amb la tercera també em vaig quedar molt sorpresa.
  Per la meva part, el mite que més em va agradar de la primera part va ser el mite de Licàon el vaig trobar molt interesant.
  De la segona part va ser el mite de Filèmon i Baucis. Em va encantar aquesta historia, l’aparició de la llealtat, l’amor i l’ajuda que tothom pot oferir però que pocs es molesten a fer-ho.
  I de la última part ha sigut el mite de Perimele. Hi surten aspectes molt interesants com la por i a la vegada amor d’un pare i l’amor entre ”dues persones”.
  Salve!

 4. La part que més m’ha agradat ha estat la segona, animals, però el meu mite preferit és Narcís.
  Estaria molt bé que escriguessin més llibres com aquest, ja que no hi ha massa que facin perviure la mitologia clàssica.
  Vale!

 5. Salve!
  Personalment, aquest llibre m’ha obert a un món clàssic que potser no imaginava que seria tan gran. Abans de llegir-me’l no sabia que hi haguéssin tants mites clàssics.
  La part que més m’ha agradat ha estat la segona, tot i que el meu mite preferit ha sigut el de Clítia.
  Vale!

 6. Retroenllaç: L’extensa pervivència dels mites en l’art | El fil del mite grec

 7. Bonum diem,
  La veritat és que m’ha agradat molt aquest llibre, i no puc escollir un de preferit, perquè tots son diferents i tots et donen una lecció de vida d’una manera diferent, encara que la ensenyança sigui la mateixa. Aquests mites m’han ajudat molt i he après moltes coses gràcies a ells.
  Salve!

 8. Salve!

  Aquest llibre em sembla un molt bo per aprendre i saber-ne més sobre les paraules que ens envolten, perquè els referents són molt importants i no els hi donavem el reconeixement que mereixen. Els mites d’aquest llibre, no els hi falta detall, estàn molt ben explicats i passes una bona estona aprenent més mites o sabent més dels que ja n’havies sentit a parlar. La primera part m’ha agradat més que les altres dos.
  Pel que fa a la 3a part del llibre, el mite que més m’ha agradat és Licas, per com es tracta el concepte de la mort, que és un dels més populars tan als mites com en la nostra època. El llibre, espectacular! M’ha agradat moltíssim!

  Vale!

 9. Bonum diem!

  Aquest llibre es realment impressionant per la manera en com explica cada detall del tots els mites, abans de llegir-me’l no sabia que hi haguéssin tants mites clàssics!
  El de Narcís és el millor en la meva opinió.

 10. Salue!

  Cada part té la seva part interessant i realment jo no he trobat que ninguna sigui millor que l’altre, les tres són perfectes per trasmetre ideas genials de la mitología.

  Mai havia pensat que totes aquestes coses que ens envolten avui en dia tinguessin tanta referència clàssica,la última part ha sigut el mite de Perimele. Hi surten aspectes molt interesants com la por i a la vegada amor.

 11. Salve!
  M’ha semblat molt interessant la tercera part de mites clàssics, per mi ha sigut la més entretenida amb els mites més entretinguts. El llibre m’ha enssenyat que els mites tenen molta pervivència a l’actualitat i mai vaig pensar que hi haurien tants.
  El mite que més m’ha agradat ha sigut el que surt la medusa, em sembla un personatge molt poderós i m’agrada molt la història.

 12. Bonum Diem!
  La veritat que la tercera part és la que més m’ha agradat. Tots els mites són interesants i no hi ha cap que no m’agradés per llegir-m’ho. La veritat que són bastants fàcils d’entendre tots, tots al moment de llegir-los els pots entendre sense cap problema.
  Però el meu mite preferit ha estat de la segona part, el de Narcís. Aquell mite m’ha agradat molt ja representa molt bé com és la societat d’avui en dia, també el mite de Cupido.
  La veritat que en general tots el mites del llibre sencer m’han agradat molt i si són així tots els mites del món, encantada estaré de llegir-los!!
  Ave!

 13. Ave
  La tercera part de Narracions de mites clàssics potser, és la que més pesada se m’ha fet de llegir. Però, tot i així, les històries que s’expliquen són molt interessants i trobo que tenen molt a veure amb la realitat d’avui en dia.
  El meu mite preferit està a la segona part, tot i que en realitat podria escollir un de cada apartat del llibre. Narracions de mites clàssics és molt interessant, i si entens el que llegeixes, pots descobrir els perquès de moltes coses.
  En resum és un llibre molt interessant, per mi al principi una mica difícil d’entendre però tot és qüestió de rellegir-lo i prestar atenció a cada un dels mites. Una cosa que funciona molt per acabar d’entendre el llibre i apreciar la quantitat d’informació que hi apareix és, comentar cada mite amb els companys de classe.

  In proximum.

 14. Bonum diem,
  La veritat és que m’ha agradat molt aquest llibre i tots et donen una lecció de vida d’una manera diferent i gracies aquests mites i he après moltes coses que abans no sabia. El meu mite preferit és el de Narcís.
  Ave

 15. Salve!
  M’han agradat molt totes les narracions i no hem puc decantar per cap en concret. Aquests mites m’han ajudat molt i he après moltes coses gràcies a ells i tot el que expliquen.

 16. Salve!
  Personalment, aquest llibre m’ha sorpres el món clàssic que potser no imaginava que seria tan gran. Abans de llegir-me’l no sabia que hi haguéssin tants mites clàssics.
  La part que més m’ha agradat ha estat la segona, tot i que el meu mite preferit ha sigut el de Clítia.
  Vale!

 17. Bonum diem!
  La part que he disfrutat més en llegir-la és la tercera. Per mi ha tingut els mites més interessants en tot el llibre.
  Mentre el llegia m’he donat conta de la pervivència dels mites que perduren a l’actualitat cosa que m’ha semblat apassionant.
  El mite que més m’ha agradat ha sigut el de medusa perquè el personatge m’encanta i sobretot el seu poder de petrificar a qualsevol
  Salve 😀

 18. SALVE!
  Em va agradar molt la segona la dels animals, però el mite que m’agrada mes és el de Narcís.
  En conclusió m’han agradat tots de veritat i m’han ajudat a aprendre més!
  AVE!

 19. Bonum diem!

  Ara que ja he acabat el llibre de narracions i mites classics puc dir que m’ha agradat bastant, però la que més va ser la primera part que parlava de metamorfosis a animals.
  Gracies a aquest llibre he aprés moltes coses que no sabia i importants.
  El meu mite favorit és els amors de Zeus, ja que hem va sembalr molt entrengut.

 20. Salve!
  Està bastant bé aquest llibre i tots et donen una lecció de vida d’una manera diferent. Gràcies aquests mites he après moltes coses que abans no sabia. El meu mite preferit és el de Narcís.
  Vale!

 21. Bonum diem!
  Després de finalitzar la lectura de “Narracions de mites clàssics” puc dir que he ampliat molt els meus coneixements en mitologia grecorromana. Alguns dels mites els coneixia (com Narcís o Medusa), però d’altres són nous per a mi. Tots tenen una lliçó o t’ensenyen alguna cosa: era la manera dels antics de donar una explicació a les coses que ara nosaltres donem una explicació científica. Però, tot i això, es visible que han deixat una petjada en la nostra societat.
  Els meus preferits son Apol·lo i Dafne, Els amors de Zeus, Mirra, Aracne (fila i fila :D), Coronis, Narcís, Medusa… és a dir, moltíssims!
  Gràcies per donar-nos aquest llibre.
  Salve!

 22. Bonum diem!

  La tercera part és la part que més m’ha agradat, no sols perque els mites m’han agradat més però també perquè els he pogut entendre més bé cosa que el primera part no pasava. Allguns dels mites que vam llegir ja els coneixia perquè em sonava per el no però no sabia ben bé de que anaven.
  En auqesta part com en les altres dos m’he donat conta de la previvencia que té el món classic amb el dia a dia. El mite que més m’agradat ha sigut el de Perseu que em va sorprendre molt.

  Salve!

 23. Bonum diem!
  La part que més m’ha agradat ha sigut a primera. Que els cossos es transformen en animals, aquest llibre m’ha agradat molt i el recomano a tothom, ja que aquestes històries tenen una relació amb el que vivim nosaltres, i amb les nostres experiències. Altres mites m’hi han sorprès molt, però no m’han agradat tant. El meu mite preferit és el de les filles de Mínias.
  Salve!

 24. Ave!
  Ja que m’he llegit tot el llibre de “Narracions de mites clàssics”, puc dir que la primera part és la que més m’ha agradat, i a més he après molt, tant cultura com vocabulari.
  La primera part tractava sobre les metamorfosis a animals, com per exemple el d’Aracne.
  Encara i això, també m’han agradat mites d’altres parts del llibre, però generalment els mites de la primera part m’han resultat més interessants.
  El meu mite preferit ha sigut el d’Acteó.
  Vale!

 25. Bonum diem!
  Aquest llibre m’ha semblat molt interessant i sorprenent, principalment per la manera en com s’explica cada detall de tots els mites i per tota la quantitat de temes que tracta, ja que no m’imaginava que hi hagués tants mites clàssics.
  In proximum!

 26. Salve!
  El llibre de narracions de mites clàssics és important de llegir si vols fer alguna cosa de l’àmbit humanistic, ja que la mitologia grega té referents actuals a molts llocs. Moltes coses que per a nosaltres ara són modernes tenen el seu fonament en els clàssics, i està bé que n’apreguem alguns dels mites i els comparem amb la societat actual. No obstant alguns mites no m’han agradat o m’han semblat difícils d’entendre.
  La part que més m’ha agradat ha sigut la primera, la de les metamorfosis en plantes.
  In proximum!

 27. Salve
  Aquest curs hem llegit el llibre de les metamorfosis d’Ovidi. Mai me n’havia adonat de la quantitat de referents clàssics que hi ha al nostre món actual!
  La part que més m’ha agradat ha sigut la primera, perquè les transformacions en animals m’encanten. En general tot el llibre ha sigut molt interessant, he après moltes coses que no sabia i m’ha ajudat a entendre una mica millor la societat d’avui en dia.

 28. Salve!
  Aquest llibre m’ha semblat molt divertit, en cada mite hi havia una ensenyança i una lecció. Hi han hagut molts mites que desconeixia i m’han acabat agradant. El meu mite preferit ha sigut el de Dafne i Apol·lo perquè em va encantar la seva història.
  In proximum!

 29. Salve!
  Personalment, aquest llibre està molt bé per apendre d’una manera més fàcil per ampliar el teu coneixement i a la mateixa vegada et dones compte de que els mites tenen que veure molt amb els temes que estàn succeint en aquests moments.
  A part d’això, he de dir, que hi havien molts mites que no els coneixía pas, i gràcies aquest llibre m’he sabentat de tots i m’ha servit d’aprenentatge a altres matèries.
  El meu mite preferit és el d’Aracne, perquè sempre he pensat que va ser una defensora i lluitadora del que ella volía.

 30. Salve!
  Aquest llibre, m’ha semblat molt divertit, en cada mite, ja que, hi havia una ensenyança i una moralitat, de la cual, et pot servir, tant per el teu dia dia, com per a tu mateix.
  Els mites estàn molt ben explicats i redactats tot i que m’han agradat tots els mites els de la tercera no m’han atusiasmat molt, prefereixo els de la primera i segona.
  Tot i així el quemés m’ha agradat ha sigut el de Aracne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *