6. Perimele

Crispijn van de Passe ( 1589-1637) – Aquelou i Perimele.

Perimele, vídeo

Perimele, il·lustració

A la pel·lícula de Disney Vaiana (Moana), Disney 2016, amb molts elements de la mitologia polinèsia hi ha una illa que té forma de dona. Podríem establir un paral·lelisme amb el mite de Perimele, tot i que no hi ha hagut cap violació.

Vaiana (originalment Moana), Disney 2016

13 comentaris a “6. Perimele

 1. Aquesta historia m’agrada molt ja que Perimele era una jove estimada pel déu i el seu pare, per castigar aquest estupre, la va llençar al mar. però Aquelou va aconseguir que Posidó, la transformà en una illa i es convertís, així, en immortal.
  Pervivencies: Vaiana

 2. Era la filla de d’Amitàon,abdill etoli. Va ser una princesa tessalia. Aella li van arrevatar la seva virginitat i per tot el mal i dlor causat per aquest fet es va llançar al mar on el deu Naptu va transformarla en una illa. Em sembla molt bona historia i bastant comu en l’antiguitat ja que els homes no en tenien gaire respecte per les dones.

 3. Aquest mite em sembla una mica agressiu ja que matar a la seva filla perquè ha perdut la virginitat em sembla una mica extremista i inecessari, peò m’alegra saber que al final Aquelou va salvar a Perimele.

 4. Aquest mite no m’ha agradat res, veig innecessari matar la teva pròpia filla sang de la teva sang només pel fet de perdre la seva virginitat, però quan la van llançar al mar neptú la va convertir en una bonica illa. Hi ha una pel·li que reflecteix una illa amb forma de dona anomenada: Moana

 5. Aquest mite em sembla bastant agressiu perque matar a la seva filla perquè ha perdut la virginitat em sembla extremista i inecessari,però al final Aquelou va salvar a Perimele.

 6. Encara que Aquelou salvi a Perimele, es un mite cruel, com gairebé tots. Es dificil creure que per perdre la virginitat, que a sobre se la arrevaten sense consentiment, succedeixi tot això. Entenc el dolor, peró has de sguir vivint i afrontar-lo, no has de treuret la vida, tot i que et transformis en una illa ben bonica.

 7. Aquest mite tracta de Perimele qui va perdre la virginitat amb Aquelou, l’estimava, i per això el seu pare la va empènyer cap al mar per matar-la. Per sort Neptú la va transformar en una illa per a què no mori.

  Suposo que pot ser que hi hagi pares que lastimin als seus fills perque perden la virginitat però no ho sé.

 8. aquest mite el veig excesiu, matar a la teva filla per perdre la virginitat, pero aquelou va salvar a perimele

 9. Aquest mite m’ha agradat bastant perquè a part que no podies parar dellegir-lo era molt emocionant. El problema ha sigut que no m’ha agradat quan el pare mata a la seva filla, penso que només per el simple fet de perdre la virginitat, no hauria de matar-la.

 10. Aquest mite no m’ha agradat res, veig innecessari matar la teva pròpia filla sang de la teva sang només pel fet de perdre la seva virginitat, però quan la van llançar al mar neptú la va convertir en una bonica illa. Hi ha una pel·li que reflecteix una illa amb forma de dona anomenada: Moana

 11. Aquest mite em sembla trist, és inexplicable com algú pot matar a la seva filla per perdre la virginitat, potser en alguns països encara es vegi malament però arribar al punt de matar la teva filla em sembla molt exagerat i terrible.

 12. Encara que Aquelou salvi a Perimele, es un mite cruel, com gairebé tots. Es dificil creure que per perdre la virginitat, que a sobre se la arrevaten sense consentiment, succedeixi tot això. Entenc el dolor, peró has de sguir vivint i afrontar-lo, no has de treuret la vida, tot i que et transformis en una illa ben bonica.

 13. Aquest mite es HORRIBLE, no m’agradat res ,perque el pare a tingut una acció violenta hacia la seva filla i la ha matat . Ademes nomes per perdre la virginitat quan això es natural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *