Les Mènades

Captura

– Coneixeu aquest mite? Sabríeu dir què són les mènades?

-Per què aquest text ens està parlant d’una transformació?I a què s’ha degut aquesta transformació?

Maryama Saho i Rocío Rodríguez, alumnes de 1r de Batxillerat humanístic

2 comentaris a “Les Mènades

  1. Salve!!
    La veritat es que no el coneixia però buscant informació he trobat què les mènades són éssers femenins divins relacionats amb Bacus.

  2. Salve!
    Les Ménades eren deixebles fe­menines de Dionis. Apareixien extasiades pel consum de vi en els rituals del déu, vestides amb pells de cérvol i de pantera duent a terme balls frenètics. A la seva mà portaven un bastó anomenat thyrus que estava rematat amb branques de pi i embolicat en rivets, vinyes i heura. També portaven raïms, torxes i serps vives.

    En el seu estat, les Ménades adquirien poders sobrenaturals. Eren capaces d’esbocinar animals vius i éssers humans. El rei Penteo va ser una de les seves víctimes més conegudes, doncs rebutjava el culte a Dionis i no obstant això sentia curiositat pel ritu de les Ménades. Quan intentava espiar-les encimbellat a un arbre, va caure a les seves mans i va ser esbocinat.

    El cantant Orfeu, que després de la mort de la seva estimada Eurídice va ser incapaç de fixar-se en una altra dona, va morir a les mans de les Ménades, ofeses pel fet d’haver rebutjat la seva companyia. El seu final, no obstant això, va ser tràgic, doncs Dionis es va cansar d’elles i les va convertir en arbres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *