Exposició: D’Ilíades i Odissees

De l’11 de març fins al 5 d’abril, podreu gaudir d’una exposició d’Ilíades i Odissees al CRAI Biblioteca de Lletres i al CRAI Biblioteca de Reserva de la Universitat de Barcelona, en motiu de la recitació internacional de la Ilíada el dia 22 de març de 2019 de la Facultat de Filologia de Barcelona. Vid. Programa.

La guerra de Troia o les aventures d’Odisseu uneixen els lectors d’ahir i avui.  Res és més actual que Homer i que no hi ha una Ilíada o una Odissea, sinó que cada generació, a partir del mateix relat, n’ha fet diverses versions pròpies.

En aquesta exposició D’Ilíades i Odissees hi ressona la veu plural d’Homer. Als expositors de la Secció Central de la Biblioteca de Lletres, hi ha una mostra de traduccions en diverses llengües de les dues grans epopeies gregues, pertanyents a fons antic i modern. També és molt interessant l’exposició virtual:D’Ilíades i Odissees a Europa

Aquesta exposició és un bon motiu per visitar la biblioteca i sobretot llegir Homer!

No us perdeu la visita guiada a l’exposició ‘D’Ilíades i Odissees’, a càrrec del seu comissari, Rubén José García, de la Secció de Grec del Departament de Filologia Clàssica, Romànica i Semítica de la UB.. Cal enviar un missatge a turielj@ ub.edu .

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article ha estat publicat en Actualitat, Èpica, Exposició, Foment lectura, Sortides. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *