El teatre clàssic continua a escena

Aquests dies fan al TNC, Mots de ritual per a Electra de Josep Palau i Fabre. Aquest estiu no tenim excusa per gaudir de representacions de teatre clàssic, però tot i que acaba de sortir la programació del Grec 2015 de Barcelona, on destaca Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano  i Aquil·les o l’estupor (un espectacle més aviat de dansa), ens caldrà anar a Mérida, entre d’altres, per gaudir de les obres de teatre més clàssic: tragèdies gregues com Medea d’Eurípides que obre el 61 Festival de Teatre Clásico Internacional de Mérida amb Ana Belén; Edipo Rey y Antígona de Sófocles; comèdies gregues com La asamblea de las mujeres de Aristófanes; Hércules, … perquè el temps passa, però el teatre i els seus valors romanen.

Segurament Medea i Antígona són les tragèdies gregues més representades.

Ana Belén revela com entén Medea:
[youtube]https://youtu.be/vUoWjEfe-4g[/youtube]

Carmen Machi parla del seu paper a Antígona com a Creont, tot i ser dona:
[youtube]https://youtu.be/k56g632R8uU[/youtube]

Les dones a Mèrida aquests estiu en són les protagonistes i el teatre grec a escena sobretot es representa en castellà, fins i tot a Barcelona! No es fan més obres de teatre clàssic en català per què no hi ha pressupost o per què no hi ha públic? Aneu al teatre! Aneu a veure obres de teatre grecollatí! Seguiu l’actualitat a Cartellera de teatre clàssic de l’alumna Camila Arigón i tot sobre Medea a El fil de Medea de Marta Gallardo, amb la col·laboració de María Mayor.

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, Comèdia, General, Tragèdia i etiquetat amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El teatre clàssic continua a escena

  1. Retroenllaç: El teatre clàssic continua a escena | LV...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *