L’absentisme sexual a la Lisístrata

Després d’assistir a la representació teatral de l’obra Lisístrata d’Aristòfanes a L’Hospitalet del Llobregat, ens va semblar molt interessant tractar el tema de l’absentisme sexual, que és l’argument en el qual se centra aquesta comèdia grega. La veritat és que no teníem gaire idea de la guerra de sexes i de la vaga de sexes com a arma poderosa per aconseguir alguna cosa, però ara en sabem moltíssimes coses més. Esperem que us serveixi d’ajut el nostre apunt.

Havíeu sentit a parlar de les vagues sexuals? Us sembla una bona idea la que van prendre per iniciativa les dones de la Lisístrata? Coneixeu més vagues actuals a imitació de la de Lisístrata?

Ens ajudeu a completar aquest Google Map obert per la nostra professora?

Per què creieu que encara avui la vaga sexual iniciada per Lisístrata encara resulta inspiradora? Creieu que és efectiva?

Ana Falcón Durán i Clara Serrano Jiménez.
2n de Batxillerat Humanístic.

Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, Comèdia, General i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a L’absentisme sexual a la Lisístrata

 1. Iria Rael diu:

  Xaipe!
  La veritat en l’obra Lisístrata d’Aristòfanes, hem va semblar que Lisístrata i les dones gregues van tenir una molt bona idea per acabar amb la guerra. Lisístrata va tenir una idea genial per acabar amb la guerra: convèncer la resta de gregues d’iniciar una vaga de sexe per tal de forçar els homes a negociar la pau, una estratègia que encendria la batalla entre sexes. Al final ho acaban aconseguint.
  Penso que avui en dia perdura el masclisme, apart de molts altres problemes que afectan a nosaltres, les dones, i penso també que és una forma molt efectiva de revoltar-nos i acabar amb tot lo dolent que ens afecta!

  Jo he posat al mapa les dones a Libèria, que van fer una protesta no violenta que incloïa vaga sexual . Com a resultat de la protesta, les dones van ser capaçes d’aconseguir la pau a Libèria després de 14 anys que durava la Segona guerra civil liberiana.

 2. Judit Giménez diu:

  Si que havia escoltat a parlar de les vagues sexuals. L’altre dia vam anar a veure la Lisístrata i s’hi entenia molt bé el que era l’absentisme sexual. Tota l’obra girava entorn aquest tema. Les dones van proposa-se no tenir relacions amb els seus homes perquè aquests, desesperats, posessin fi a la guerra. Trobo que el tema de la Lisístrata a influenciat plenament als moviments feministes de l’actualitat.
  Opino com la Iria que va ser bona idea la de la Lisístrata per tal d’aconseguir el que volien

 3. Retroenllaç: L’absentisme sexual a la Lisístrat...

 4. Ariadna Ruiz diu:

  Xairete!

  Crec que encara avui dia s’utilitza aquesta vaga sexual perquè és efectiva. Els homes no aguanten gaire, és fàcil d’aplicar i de fer, finalment aconsegueixes sempre el que vols ràpidament, ja que al poc d’una setmana o dues els homes no aguanten més.
  D’altres vagues es fan en el món, però crec que aquesta és la més original i efectiva de totes.

 5. Retroenllaç: L’absentisme sexual a la Lisístrat...

 6. Abril Ramos diu:

  Xaipe!

  Havíeu sentit a parlar de les vagues sexuals? Us sembla una bona idea la que van prendre per iniciativa les dones de la Lisístrata?

  Si que n’havia sentit a parlar. La més actual és la de Méxic al 2012. Josefina Vázquez Mota, candidata del Partit Acció Nacional a l’elecció presidencial i d’extracció conservadora, va convocar a les dones del país a no donar fer l’acte sexual amb els seus marits si no votaven per aquest partit o si ells s’abstenien de fer-ho. Va proposar aquesta acció a causa de la seva absència de popularitat i als seus diversos fracassos de campanya que van incloure alcoholisme; va perdre l’elecció per ampli marge, pel que sembla ningú va secundar la seva proposta que només va servir de burla.

  Aquest és un cas de fracàs, tot el contrari que a Lisístrata, però el que importa és que la obra de Lisístrata encara perdura als nostres temps.

 7. Valentina Villanueva diu:

  Salve!
  Aquest tipus de vaga s’han utilitzat des de que el món és món, i es que en les societats masclistes ells pensen que tenen tot el poder quan, sense una dona, el seu món es fa miques. M’ha fet gràcia la idea de una vaga sexual comuna i m’ha semblat una idea fantàstica, sembla una tècnica molt efectiva. Encara que no vaig poder anar a veure la obra segur que m’hagués agradat molt la història.
  Vale!

 8. sara diu:

  salve!
  Aquesta vaga crec que s’utilitza desde fa molt de temps ja que la societat encara d’avui día es molt masclista i es pensen que poden tenir sexe quan ells vulguin.
  Crec que aixó de la vaga sexual es molt bona idea .
  vale!

 9. Yasmina Groult diu:

  Bonumdiem!
  Bon apunt!!
  Si que havia escoltat parlar d’aquesta vaga, em sembla una molt bona ideea.
  Creec que encara avui en dia s’utilitza aquesta vaga perque és efectiva i vulguis o no els homes no aguanten més de 3 setmanes i alfinal aconsegueixes el que vols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *