Estructura de la comèdia Lisístrata

El passat 19 de març vam assistir a dues comèdies al teatre de l’Hospitalet de Llobregat: Lisístrata d’Aristòfanes i Càsina de Plaute. Abans de veure les comèdies, vaig consultar les pàgines 212, 213 i 214 del llibre de Grec 2 (ed. Teide) on es troba una explicació del que era la comèdia grega i l’estructura que va seguir Aristòfanes per a l’elaboració de les seves comèdies.

Un cop em vaig informar sobre la comèdia vaig decidir que faria un apunt amb fotografies de la representació amb cada una de els parts de la comèdia que seguí Aristòfanes.

Abans de clicar damunt la fotografia, intenteu recordar l’obra i relacioneu la imatge amb les diferents parts en què s’estrutura qualsevol comèdia d’Aristòfanes: Pròleg, Proàgon, Àgon, Pàrode, Paràbasi, Escenes iàmbiques o dialogades i Èxode. Quins temes de l’actualitat es van tractar durant la paràbasi? Quins moments us van impactar? A quina part de la comèdia pertanyen?

Clàudia Cazaux Cuberas

Grec 2

Aquest article s'ha publicat dins de Actualitat, Comèdia, General, Gènere dramàtic, Sortides i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Estructura de la comèdia Lisístrata

 1. Retroenllaç: El jurament de Lisístrata | Literatura grega a escena

 2. Retroenllaç: Estructura de la comèdia Lisístra...

 3. Abril Ramos diu:

  Xaipe!

  El moment en que vaig riure més va ser quan un dels personatges de l’obra va sortir de l’escenari i es va apropar al Manel Codina, el meu professor de Filosofia. Va ser divertit que interactuessin amb el públic.

 4. Robert Cepeda Machuca diu:

  Un bon apunt, va ser un mati de comedia magnific, encara que a mi em va agradar mes la segona obra, Lisistrata va ser molt divertida tambe, un dels moments mes divertits que recorda va ser quan els homes varen decidir tindre sexe entre ells.

 5. Chaymae Zaouaghi diu:

  Xaipe!!!!
  Aquestes dues obres que hem tingut l’oportunitat d’assistir-hi va ser realment interessant ami personalment la que més em va agradar va ser la primera obra (Lisístrata), ja que els actors tenien la nostra edat i van interactuar més amb el públic. La segona obra també va ser interessant però no em va agradar tant com la primera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *