L’apologia de Sòcrates

Apologia de Sòcrates és una obra de Plató. L’autor versiona el discurs que Sòcrates va pronunciar davant del tribunal atenès, el qual el va condemnar a mort

Camila Arigón
2n Batxillerat Grec

Aquest article s'ha publicat dins de Filosofia, General i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a L’apologia de Sòcrates

 1. Retroenllaç: La mort d’en Sòcrates | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

 2. Retroenllaç: L’amor a la cartellera teatral de Barcelona | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

 3. Retroenllaç: L’apologia de Sòcrates | Literatur...

 4. Robert Cepeda diu:

  Un article molt bo, ha resumit la historia molt be. L’apologia de socrates va ser un recull del dialeg o millor dit del discurs que va dir al seu judici, es va defendre amb arguments molt bons, malauradament va ser condemnat a mort, ell va acceptar la mort sense cap por, una llastima perdre a un dels nostres classic d’aquesta forma.

  El gran filosòf atenenc Sòcrates va patir un final tràgic indigne d’un personatge tan reconegut com era ell, després de la lectura del judici de Sòcrates he quedat indignat pel tracte que va rebre un home com ell.

  Sòcrates va ser un filosòf i professor que va tindre una gran quantitat d’amistats i alguns deixebles, el més notable d’ells va ser Plató del que ja us he parlat amb anterioritat. La gran part de la seva vida Sòcrates va ser un home molt religiós i molt patriota, però després de reflexionar va canviar d’opinió i no va dubtar en fer crítica de l’estat i de la religió, pels seus pensaments va ser criticat i es va guanyar la desconfiança dels seus contemporanis.

  Finalment Sòcrates va ser acusat de menysprear als déus i de corrompre a la joventut, va ser sotmès a un judici public on al principi no era condemnat a mort, seguidament Sòcrates va fer la seva defensa dient que només hauria de pagar una petita multa, ja que el tema de les deïtats era un tema menor i sense importància i que un home com ell no haguera d’importar al gran estat que era Atenes, la defensa que va fer Sòcrates va fer enfadar tant al jutjat que el van condemnar a morir.

  Encara que els seus amics i deixebles li van proposar una fugida de la llei Sòcrates va preferir acatar la llei i morir, Sòcrates va morir a mans de l’estat enverinat per la planta tòxica Cicuta.

  Sòcrates va inspirar al seu principal deixeble Plató i aquest va parlar sobre el judici i l’apologia del seu mestre. Si voleu saber més de Sòcrates visiteu la web del meu professor Manel codina.

  Creieu justa la sentència del gran Sòcrates?

 5. Carlos Thiriet diu:

  Χαιρε,
  En la meva opinió, crec que la mort de Sòcrates és una de les més emotives de la història, i Plató l’explica molt bé en el primer dels seus innumerables diàlegs. La valentia que mostra Sòcrates a l’hora de la seva mort em fa recordar a molts herois de les pel·lícules. La veritat és que llegint els tres grans discursos de Sòcrates en el judici no entinc com va ser finalment condemnat a mort, suposo que a la fi els que triomfen són els injustos, però tal com va dir el filòsof grec, els injustos mai seran feliços ni arribaran al coneixement.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *