Exposició a l’IPM: Dona i literatura

Dissabte 8 de març va ser el Dia Internacional de la Dona Treballadora i els alumnes de Grec de l’institut Premià de Mar vàrem fer, entre tots una petita exposició, en recordança de la dona grega ja que, malgrat fou menystinguda i silenciada, algunes aconseguiren despuntar. Tot seguit compartirem hic et nunc les poetes i alguns personatges femenines de la literatura grega.

En Víctor Sánchez ha escrit el poema d’Antípatre de Tessalònica sobre les nou muses mortals.

Antípatre de Tessalònica.

Personatges literaris:

Aquest article s'ha publicat dins de Exposició, General, Gènere dramàtic, Lírica, Personatges i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Exposició a l’IPM: Dona i literatura

 1. Ana Mª Falcón Durán diu:

  Xaipete!

  Vaig poder veure alguns d’aquests cartells penjats a l’aula de clàssiques.
  Han quedat molt bé i gràcies a aquesta activitat he pogut ampliar els pocs coneixements que tenia sobre la dona a Grècia.

 2. irina diu:

  Xaipe!
  Felicitats a totes les dones!

  Per començar viu dir que sempre s’ha menyspreat a les dones i se les ha tractat com si fóssin objectes. A més, a l’Antiga Grècia les dones no podien votar ni tan sols podien sortir al carrer soles. Per això és important reivindicar aquest dia, perquè avui en dia encara hi ha violència de gènere i en alguns paisos les dones seguiexen considerades inferiors.

  Trobem moltes dones que van deixar una gran emprempta com Lisistrata, de l’obra d’Aristòfanes, que va fer una vaga de sexe per parar una guerra; Antígona, que es va rebel·lar contra la llei, que impedia enterrar al seu germà o fins i tot Penèlope, la muller d’Odisseu, que va esperar el seu marit durant anys.

 3. Andrea Balart diu:

  Xaipe!

  Ha quedat molt bé tot el mural de les dones ja que no només vem posar dones relacionades amb la literatura (les dones de l’Odissea, Medea, algunes deesses…) sinó que també vem afegir dones quue van existir realment com la matemàtica Teano, la poetessa Corinna, Cleobulina, etc.

  Jo vaig fer el personatge d’Antígona, l’heroïna grega que es va rebel·lar contra Creont i va desobeir la seva ordre d’enterrar el seu germà, Polinices. A més, vaig crear un punt de llibre d’Antígona. Vaig escollir aquest personatge ja que l’hem treballat en molts articles d’aquest bloc, i també l’hem treballada a literatura catalana (la versió de Salvador Espriu).

  Vale!

 4. camil.arigon diu:

  Xaipe!
  Va ser una bona commemoració l’exposició que vam fer pel dia 8 de març sobre les dones gregues. Jo vaig elaborar el meu mural d’Atena. Encara avui els conservem, queden molt bonics i decoren l’aula!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *