Instal·len càmeres als carrers de Salt, és una limitació de la nostra llibertat?

http://www.lavanguardia.es/vida/20110215/54115100610/salt-instalara-22-camaras-de-videovigilancia-para-evitar-delitos-en-las-zonas-mas-conflictivas.html

Avui s’ha sabut que a Salt s’instalaràn 22 càmeres als carrers més conflictius degut als incidents que van hi tenir allà recentment. L’alcaldessa Iolanda Pineda ha manifestat públicament que si aquestes càmeres haguessin funcionat al gener, s’hauria sabut la identitat dels que van participar en aquells actes de violència. L’objectiu de Pineda és que hi hagi càmeres a “quasi tots” els punts del municipi. Les 22 càmeres, que més endavant s’ampliaran a 44, pretenen controlar actes incívics en els punts on això es dóna més. No és la primera localitat on s’instal·len càmeres, per exemple a Vic ja compten amb 20 o 25 càmeres en funcionament.

Ara bé, posar càmeres i controlar tots els carrers del poble no és una manera de limitar la nostra llibertat? Podem considerar que no respecta la nostra privacitat? Si la societat avança d’aquesta manera, d’actes delinqüents, incívics i violents se’n cometen a tot arreu. Acabarem amb càmeres per tots els carrers de pobles i ciutats que ens controlaran? Anant més enllà, podrien arribar a l’extrem de posar càmeres fins i tot dins de casa? Això fa pensar en el “Gran Germà” de 1984 (G. Orwell).

És més, és aquesta la solució contra la violència? Creieu que així s’aturaran els actes incívics i delinqüents?

Potser els avantatges guanyen als inconvenients en aquest cas? L’objectiu de Pineda és que augmenti la tranquilitat i el civisme al poble, en benefici de tots els altres ciutadans, i només considerar-ho com un missatge als “incívics”.

Totes les opinions són ben rebudes!

JVP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *