Un govern sense fronteres?

Article publicat al diari de Girona (Dijous 30 de desembre de 2010)

http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2010/12/30/presumeix-govern-traspassa-fronteres-dels-partits/455286.html

És un govern que traspassa les fronteres “dels partits polítics, que té amplitud i obertura de mires, que integra sensibilitats diverses que es mouen en el món del catalanisme”, va remarcar Mas, especialment satisfet amb aquesta composició. Després de totes aquestes paraules totes les mirades es van dirigir cap al conseller de Cultura, l’exsocialista Ferran Mascarell que s’ho mirava des de la distància acompanyat per la resta de membres del govern.

Es tracta, segons el seu parer, d’un “govern de tots els ciutadans de Catalunya” i no només dels que van votar CiU.

“Aquest és un govern i un president que necessiten ser ajudats i volen ser ajudats”, va subratllar Mas, que va recordar que pensa crear tres consells assessors, amb presència d’experts en el ram, per orientar el seu rumb en economia, sanitat i polítiques socials.

Mas va reconèixer que l’apel·latiu de “govern dels millors” és una apreciació “subjectiva”, però sí que pot afermar-se que és un Govern “d’alta experiència i de molt alta qualitat professional: El país pot estar content”, reblant així les seves paraules. El Govern haurà de fer front al repte d'”aixecar Catalunya” i treure-la de la crisi i no li espera una tasca senzilla, va admetre.

Per resumir-ho gràficament, Mas va recórrer una vegada més a un símil nàutic, tal com va fer durant l’acte d’investidura celebrat dilluns passat: “No tindrem una navegació fàcil. Espero que no us maregeu en aquesta navegació, que serà una mica moguda. Entre tots hem de portar aquest vaixell a bon port, encara que tinguem mar mogut, vents forts i onades altes”. A bord, va recordar, naveguen “els 7,5 milions de catalans”, als quals aquest executiu “ha de demostrar la seva eficiència i austeritat”.

No va amagar tampoc que tindran una dificultat afegida, com és l’enorme “endeutament” de la Generalitat: “Amb menys diners, hem de fer més i millor”, va assenyalar Mas, que va advocar per desplegar una bona política comunicativa per explicar l’acció de govern.

A més de donar-los l’enhorabona per assumir el càrrec de conseller, Mas els va agrair la seva disposició a arremangar-se, en un context tan delicat, i va demanar a les seves famílies que comprenguin que a partir d’ara els consellers “són una mica menys vostres i més de tots”.

Després de l’acte solemne, els onze consellers van posar amb Mas a la galeria gòtica de Palau per a la foto de família, a la qual es van sumar el secretari de Govern, Germà Gordó, i el secretari general de Presidència i portaveu de l’executiu, Francesc Homs, abans de celebrar la seva primera reunió i iniciar el traspàs de carteres.
Brindis amb cava

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el seu nou Govern al complet van brindar amb cava per fer la presa de possessió dels onze consellers. En el moment del brindis, Mas va desitjar al seu gabinet “sort i bona feina”, i després va assistir a la recepció organitzada al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat per a tots els assistents a l’acte. El dia de la presa de possessió de Mas va destacar per la presència de personalitats del món polític, econòmic i social català, i la presa de possessió dels consellers es va caracteritzar per la presència, sobretot, dels seus familiars. És el cas, per exemple, de la nova consellera d’Educació, la gironina Irene Rigau, que va aprofitar la recepció per presentar els seus cercles pròxims al nou president, i per fer-se la primera fotografia com a flamant consellera.

Un comentari a “Un govern sense fronteres?

  1. Crec que la idea del govern dels millors és un gran encert, i des d’aquí felicito al molt honorable president de la Generalitat per dur a terme aquest projecte. Ara bé, això no vol dir que el govern de Mas sigui el millor… perquè es tracta d’una cosa molt opinable, però la incorporació de gent independent i de fora del partit (fins i tot del PSC!!!) demostra clarament un trencament pel que fa a la manera que hi havia establerta de crear el govern. Però personalment, he de dir que m’ha agradat molt la designació d’alguns consellers perquè crec que poden aportar moltes coses pel fet de tenir una bona experiència i ser gent molt especialitzada.

    Personalment ja feia temps que pensava en què realment calia fer una cosa com aquesta…No puc entendre aquesta manera de crear un govern amb gent del partit quan moltes vegades no està preparada, quan hi ha gent que ha estudiat, s’ha preparat, s’ha especialitzat i què sap realment quina és la realitat? Per què no formar un govern amb preparada amb independència dels partits polítics?
    Espero és que els altres partits en prenguin nota, i que a partir d’ara es tingui en compte en un futur a l’hora de crear el govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *