Alfa Centauri

El telescopi de l’Observatori Europeu del Sud, situat a la localitat xilena de La Silla, ha descobert a Alfa Centauri, que és el sistema estel·lar més proper al nostre sistema solar, l’existència d’un planeta que gira entorn d’una estrella similar al Sol i que es troba a només 4 anys llum, una distància considerada curta en termes astronòmics. Aquest planeta situat fora del Sistema Solar és el més proper i semblant a la Terra de tots els planetes que coneixem fins ara.

Una fita i una gran descoberta si tenim en compte que fins ara havíem descobert una gran quantitat d’exoplanetes i cosos similars a la Terra sempre en sistemes estel·lars llunyans.

Alfa Centauri es el sistema estel·lar més proper al Sol; es troba a uns 41,3 bilions de quilòmetres de distància. Des de l’antiguitat ha estat considerada com una única estrella i amb gran importància mitològica (Centaure). És la més brillant de la constel·lació de Centaure, fet que podem observar sense ajuda de telescopi. Tot i que, en realitat, és la superposició de dos estrelles brillants d’un possible sistema de tres. Va ser l’astrònom francés Nicolas Louis de Lacaille qui va descobrir l’any 1752 que Alfa Centauri era una estrella binària.

Per ampliar els vostres coneixements sobre el sistema estel·lar Alfa Centauri us recomanem veure aquest capítol de la sèrie Nostranau:

Centaure

Deixa un comentari