Iuri Gagarin i el seu vol espacial

El 12 d’abril del 1961, el cosmonauta rus Iuri Gagarin va realitzar el primer vol espacial al voltant de la Terra i es va convertir en el primer ésser humà en veure el nostre planeta des de l’espai.
gagarin-cabecera-22
Iuri Gagarin va recórrer l’òrbita terrestre en un viatge que va durar 108 minuts a bord de la nau Vostok, en una misió que portava el seu mateix nom, Vostok 1. Però tot el que va veure el cosmonauta soviètic no es va enregistrar i l’únic que es conserva és la gravació de les seves paraules, però des de ahir podem trobar al web el projecte que ha dut a terme Firstorbit.org, una pel·lícula que ens mostra tot el que Gagarin va poder veure, enregistrat amb mitjans moderns.

gagarin

A més a més, us recomanem un espai web molt complet que ens acosta a tot el relacionat amb el primer viatge espacial i el primer cosmonauta. La Yuriesfera neix del blog de l’astrofísic canari Daniel Martín, Eureka,i del disseny del madrileny Paco Arnau.  Aquesta web posa a disposició de tothom un directori molt complet de blogs i webs, així com conté molta informació que ens permet conèixer tots els detalls d’aquest viatge.

Des de l’Edu3 us convidem a repetir el primer vol espacial!!!

logo Edu3
Equip Edu3.cat

Deixa un comentari