A bots i barrals!

El passat divendres va ploure a bots i barrals, tant, que a Catalunya s’hi va activar la fase d’alerta del Pla Especial per a Inundacions a Catalunya, l’Inuncat, per la possibilitat de fortes pluges.

Per aquest motiu avui, l’Edu3.cat us proposa el següent vídeo on veurem com s’analitza el risc d’inundacions, la manera de prevenir-les i evitar-les, i de l’impacte de l’activitat humana en les inundacions.

A l’antic Egipte, els poblats se situaven a la vora del riu, perquè l’aigua els era vital. Les crescudes del riu eren molt esperades. Actualment, però, les crescudes dels rius ja no són tan ben rebudes, i, fins i tot, un dels refranys de la saviesa popular catalana diu: A la vora del riu no t’hi facis el niu.

Així doncs, aquest capítol de la sèrie Conviure amb el risc recorda amb imatges tràgiques quins són els perills de les rieres i rius quan es descontrolen. El desbordament del Segre i el Llobregat (novembre 1982), l’esfondrament del pont de la N2 a Esparreguera i les inundacions a Montserrat (juny 2000) , o les inundacions a Castelldefels (octubre 2002), etc., són alguns dels exemples de catàstrofes naturals que han provocat diversos danys materials, i algunes, fins i tot personals i irreparables.

Edu3.cat

+info

Web del programa

logo Edu3
Equip Edu3.cat

Deixa un comentari