Les balenes amistoses

En el viatge que us proposem anirem fins a l’Oceà Pacífic, concretament a la Baixa Califòrnia per poder compartir un petit viatge acompanyats de balenes.  L’espai “El medi ambient” hi dedica el capítol a aquesta activitat que s’ha convertit en una atracció turística i alerta de la davallada de la població de balenes grises.

Les balenes grises viatgen cada any des del mar de Bering, a Alaska, fins a les llacunes costaneres de la Baixa Califòrnia, a Mèxic, on s’aparellen i pareixen les seves cries. El viatge comença a la tardor, i a finals d’any arriben a les zones de cria, on s’estan fins al mes d’abril.

La balena grisa és una espècie que viu prop de la costa, sempre en aigües poc profundes. Les llacunes costaneres de la Baixa Califòrnia, especialment Ojo de Liebre, San Ignacio i Bahía Magdalena que són llocs ideals per a les femelles a punt de parir. El clima gairebé desèrtic de la zona provoca una gran evaporació de l’aigua del mar i aquest fet, unit a una pluja molt escassa, afavoreix l’alta salinitat de les aigües, una situació perfecta per als balenons acabats de néixer, que s’han d’espavilar per sortir a respirar a la superfície sense cap mena d’entrenament.

Veiem-ho en el següent vídeo:

Edu3.cat

Nedem amb les balenes a l’Edu3!!!

logo Edu3
Equip Edu3.cat

Deixa un comentari