Albert Ràfols-Casamada

Voltes de la Casa de la Ciutat de Barcelona pintades per Ràfols-Casamada.

Ahir va morir a Barcelona Albert Ràfols Casamada, pintor i escriptor.La seva obra s’ubica entre les millors del segle XX i la seva empremta deixa un llegat de futur amb artistes de primera línia.

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/videoteca/veus/5mcasamada.rm" width="322" height="288"/]

Pintor i escriptor, Albert Ràfols-Casamada (Barcelona, 1923-2009) és un artista implicat amb les avantguardes del seu temps. De formació autodidacta, després d’uns inicis figuratius passa a l’art abstracte, al qual s’ha mantingut fidel fins al present.La seva abstracció, de suaus entonacions i gran finesa, dominada per la llum, li ha merescut un gran prestigi i l’ha dut a exposar a nombroses sales del país, d’Europa i d’Amèrica. També ha despuntat com a pedagog del disseny i crític d’art. D’altra banda, escriu poesia des de jove, tot i que no va començar a publicar fins a la maduresa. Amb els seus poemes, influïts sovint per la plàstica, busca il·luminar les coses amb la “llum de la poesia”. També cultiva la prosa a través dels dietaris, centrats bàsicament en la seva activitat artística. La fusió de literatura i pintura es produeix, sobretot, en els “poemes visuals”, però també en les il·lustracions tant de llibres propis com d’altres literats catalans.

+info

Ràfols Casamada va tenir en el seu cor el món de l’escola i va dedicar part del seu treball artístic i poètic.

“Vola a tot vent i a tota hora”

ESBÓS DE MUNTATGE POÈTIC PER AL CP PRÀCTIQUES (2002-2003)

Des del portal Edu3.cat us proposem seguir el seu itinerari vital i mestratge amb aquesta proposta.

logo.png

Equip Edu3

Deixa un comentari