Catalunya Ràdio a l’Edu3.cat

Des de l’Edu3.cat us convidem a escoltar programes radiofònics i emprar-ho com activitats a les aules.A l’Edu3.cat teniu disponibles més de 1000 capítols en format MP3 a punt de podcast i amb una selecció acurada dels  programes educatius de les emissores Catalunya Ràdio

Internet obre la possibilitat de tenir la ràdio connectada a les aules i servir de suport per activitats com les Webquest, la recerca en xarxa o d’altres propostes didàctiques.

Us convidem a compartir amb nosaltres les experiències radiofòniques que treballeu als centres.En podeu enviar un missatge ala bústia de l’Edu3.cat, a l’adreça següent: edu3@xtec.cat o bé incloure les vostres experiències associades als diversos programes radiofònics.

Podeu gaudir de l’Òpera amb “Històries d’Òpera

Download link

L’equip “d’Històries d’òpera” disposa de la col·laboració amb l’especialista Roger Alier, crític i historiador de l’òpera Roger Alier, i el periodista Marcel Gorgori, comenten, en cadascuna de les edicions del programa i a manera de tertúlia distesa i amistosa, un fragment representatiu de cadascun dels cinc grans corrents artístics que hi ha hagut al llarg de la història de l’Òpera. En aquest programa es comenten els aspectes més destacats d’un personatge que ha estat un mite, Victòria dels Àngels, una veu privilegiada que ha representat una llegenda viva. “Històries d’òpera” és una emissió d’una hora de durada, durant la qual els seus dos presentadors, el Marcel Gorgori i el Roger Alier, comenten a manera de tertúlia distesa i amistosa, cinc grans moments de la història de l’òpera. Cadascun d’aquests fragments operístics té les característiques estètiques, ideològiques i musicals representatives dels cinc grans corrents artístics que, a grans trets, es poden distingir en la història d’un espectacle que, aquest any 2007, ha complert 400 anys: L’òpera. Els cinc fragments triats són diferents en cada capítol, però sempre s’emmarquen en els cinc grans corrents artístics esmentats.

Dels “Paisatges de Mozart“:


Download link

Un programa que condueix Jaume Radigales amb el seu equip i ens permet seguir de prop les vivències del jove geni de la música.Les ciutats, l’època i la història dels temps de Mozart. Una visió d’allò que li va tocar viure, veure i sentir al geni de Salzburg. Catalunya Música commemora el 250è aniversari del naixement de Wolfgang Amadeus Mozart.

De les “Vistes al Mar“:

Download link

En Xavier Chavarria i el seu equip ens apropen a la música catalana i als protagonistes de la vida musical d’avui dia. Avui a vistes al Mar parlarem d’un música universal, un geni del violoncel.Un músic que va haver d’exilar-se fugint de la dictadura, un músic que ha deixat el mestratge i l’empremta, Pau Casals.Un músic compromés, solidari i íntegre, una icona del segle XX.Pau Casals sempre va defensar la causa de Catalunya. En aquest capítol Núria Ballester conservadora del museu Pau Casals i Josep Maria Figueres professor d’Història de la UAB, ens apropen a la persona i al geni de Pau Casals en els moments de l’exili. Programa dedicat a repassar la Història de la Música dels Països Catalans, des dels inicis fins a l’actualitat. Una visió històrica i actual del nostre llegat musical.

I no us oblideu de celebrar els 25 anys

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/dolca/1103425.rm" width="352" height="288"/]

Equip Edu3

Deixa un comentari