El Cafè de la granota

Capítol tretze i catorce ( El café de la granota)

 

Al repartir-nos els capítols del llibre ens van tocar els dos últims, el tretze i el catorce.

 

El capitol tretze s’anomena, “amor fatal en desúbit supí”, i tracta d’un home, en Gervasi Ferrolleda, que té una empresa Liguites del Ebre S.L.. Aquest home és adulter, enganya a la seva esposa, amb una dona que està estida al sofà del seu despatx, on totes les parets estàn plenes dels cuadres de la familia. En un moment veu un puntal, que era el tallapapers i travesa una foto de la Claudia Cardinale.

 

El capítol catorce s’anomena, “guardeu-vos de somiar genives esdentades”, aquesta altre tracta d’un home, en Marcelí Montenegre, que va anar a veure al seu administrador, aquest li va dir que auria de portar carbó de Tortosa, cosa que va alegrar molt en Marcelí, perquè això volia dir que s’estaria tres dies fora de casa i veuria a una noia, la Paulina, però ell ja tenia dona, la Gabriela. La Gabriela anava amb el seu fill, en Carles, cap a Lleida amb l’autobús de linea. La Natalia, l’avia estava preocupada. L’Adelaida va somiar que se li queien les dents i això volia dir que es moriria algú, cosa que la va engoixar molt. A la Gabriela, una bruixa li havia dit que el primer que se li acostés al nen li volia mal, ella quan van baixar de l’autobús, portava la navalla oberta, per això estaven fene el judici, per portar la navalla oberta.

 

 

En aquests dos capitols que em llegit, em trovat aquestes paraules caracteristiques de la zona de mequinença;

 

eztalzí: surge.

xiquet: noi.

xalava: gaudia.

eixir: surtir.

llaüt: embarcació de poc tonatge amb vela llatina.

catxamones: cop a la galta.

espill: mirall.

espanyaportes: lladre de cases.

 

 

Semblantes entre capítols

 

Trovem que la relació o la semblanza que hi ha entre auqests dos contes, és què, tots dos tenen com a protagonista un home, que amés té tendéncies adúlteres, es a dir, tots dos tenen la tendéncia o la facilitat d’enganyar a les seves esposes. Tots dos són homes que probablament estimin a les seves dones, o  no, però que tot i aixì, tot i saber que estàn compromesos tenen la necessitat d’estar amb altres dones. Sobretot, el del primer capítol, en Gervasi, intenta reprimir aquests impulsos d’estar amb una altre dona.

Són dos capítols que encara que expliquen históries diferents, estan molt relacionats.

 

                   

Andrea González

Sara Perez  

2 thoughts on “El Cafè de la granota

 1. agn1175 Post author

  Joan marc! no tinc el dibuix en aquest moment perqué en teoria ja ho haviam penjat i ara no ho trobo aixi que ho he tornat a penjar. Adeuuuu!!!

 2. Joan Marc

  La veritat és que la feina continua essent molt fluixa.
  Ja sé que tenim molta feina, però no es pot penjar un treball a internet sense ni tan sols haver revisat l’ortografia. Hi ha errors tipogràfics i tot.
  A més a més, deixeu de banda alguns dels exercicis, com per exemple el del narrador.
  En el primer conte, l’adulteri és justament amb la imatge de la Clàudia Cardinale que assassina després.
  Ho podeu fer millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *