Les obres clàssiques al Teatre Lliure

Aquesta temporada en el Teatre Lliure es presenten diversos espectacles amb referents clàssics com a Dido reloaded / Go, Aeneas, go!, Cleòpatra i Love for Shakespeare.

Anteriorment el Teatre Lliure ha ofert obres amb pervivècia clàssica. L’any passat es va presentar Recordant a Fedra de Salvador Espriu, sota la direcció de Lluís Pasqual.

L’autor pren el mite clàssic de Fedra, on aquesta dona s’enamora del seu fillastre Hipòlit, que es nega als seus desitjos. Fedra, molesta, el denuncia al seu marit i pare del noi, ofuscat, el mata i, quan descobreix la realitat, se suïcida. Però Espriu va refer el mite i es distancia del conflicte tràgic de Fedra perquè desconeixem el final d’ella i el d’Hipòlit.

Carmen Machi va interpretar a la temporada 2012-1013 Juicio a una zorra, espectacle dirigit per Miguel del Arco. Aquest monòleg tracta sobre el punt de vista d’Helena de Troia; la història d’una de les dones més odiades. Aquí pots trobar l’opinió de la premsa.

[youtube]http://youtu.be/kb243YdF1u8[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/SB_sMbJSYtw[/youtube]

A la mateixa temporada es va presentar La rara anatomia dels centaures sota la dramaturgia de Miquel Àngel Riera i la direcció de Pere Fullana. Entreu aquí per veure els articles a la premsa.

[youtube]http://youtu.be/B0WszaJpFQo[/youtube]

A la temporada 2011-2012 la cartellera del Lliure va presentar La violación de Lucrecia de William Shakespeare, interpretada per Núria Espert i sota la direcció de Miguel del Arco. L’autor de l’obra es va basar en un referent clàssic, un episodi del llibre Ab urbe condita. Actualment, es representa la versió de Lucrècia del menorquí Joan Ramis i Ramis.

[youtube]http://youtu.be/jCn2jV_0Ins?list=UUXBxW1J1LE1spFhG_1fXaaw[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/I-_nhVGyHdM?list=UUXBxW1J1LE1spFhG_1fXaaw[/youtube]

També a la mateixa temporada es va estrenar Persèfone, dirigit per Joan Font, prenent el referent de la deessa grega.

[youtube]http://youtu.be/bftwEyx8-6g?list=UUXBxW1J1LE1spFhG_1fXaaw[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/dA8PHW8Ftwc?list=UUXBxW1J1LE1spFhG_1fXaaw[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/1u2yqazO-S4?list=UUXBxW1J1LE1spFhG_1fXaaw[/youtube]

Aquest article s'ha publicat dins de General, Teatres a Barcelona i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Les obres clàssiques al Teatre Lliure

  1. Retroenllaç: La mitologia a la cartellera teatral de Barcelona | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *