Diferències entre el teatre grec i el romà

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-u4OyQLta6A[/youtube]

2 respostes a Diferències entre el teatre grec i el romà

 1. Maryam Alaoui diu:

  Salve!

  El teatre romà es va construir a semblança del teatre grec però presenta algunes diferències. Les diferències que hi podem veure és en l’orchestra, l’orchestra del teatre grec és de forma circular i era on s’ubicava el cor, en canvi en el teatre romà hi presenta una forma semicircular i deixa de ser el lloc on s’ubica el cor. Per altra part la cavea grega rodejava més de la meitat de l’orchestra i si podia accedir mitjançant unes escales exteriors però la cavea romana si podia accedir mitjançant escales interiors anomenades vomitoria i coincidia amb el semicercle de l’orchestra.

  Vale.

 2. Alexia Álvarez Pàmies diu:

  Salve!
  El teatre grec tenia unes grades que descansaven sobre el vessant d’una muntanya, una orquestra circular on el cor actuava, un càvea que envoltaba més de la meitat de l’orquestra i s’accedia a ella per unes escales exteriors. Una escena tangent a l’orquestra que servia com a teló de fons i per últim un prosceni el qual era una plataforma de 3 o 4 metres d’altura que ocupava la part anterior de l’escena, en ella actuaven els actors quan s’independitzaven del cor.
  El teatre romà generalment tenia unes grades que descansaven sobre un sistema de voltes de formigó i galeries, una orquestra semicircular en la qual els actors no actuaven i servia de seient als personatges més importants, també tenia una càvea que coincidia amb l’orquestra i a la qual s’accedia a través d’unes escales, una escena que era una edificació molt alta. Un prosceni que era una plataforma d’un 1.50 metres aproximadament on actuaven els actors.
  I finalment recalcar una part que només tenia el teatre romà, que era el pòrtic, una construcció continua al teatre per a refugi dels espectadors quan plovia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *