El 10 d’abril del 2014, els alumnes de 4t de l’ESO de llatí i els alumnes de 1r de batxillerat de grec i de llatí de l’institut Premià de Mar vam tenir l’oportunitat d’assistir al XIX Festival de teatre grecollatí a Tarragona. A més de passejar per l’interior de la muralla romana i visitar el museu on s’exposa la maqueta de Tàrraco del segle II d.C, vam poder gaudir de dues representacions teatrals de la mà de “In Albis Teatro“, un grup de teatre grecollatí juvenil de l’IES Fuente Nueva de Morón de la Frontera, dirigit per Pepe Luque. La primera obra teatral representada va ser Les Coèfores, una tragèdia d’Èsquil, a la que van dur a terme amb una actuació excel·lent. A la tarda es va produir la segona representació, El Soldat Fanfarró, una comèdia de Plaute, a la qual es va aconseguir un apropament al públic a través del vocabulari actual emprat.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jJ202HjTUa4[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0m11qoeR53Q[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YfD4r6oQlQY[/youtube]
Durant tota la jornada vaig estar gravant entusiasmada, com a apassionada del teatre i de la interpretació des dels sis anys, per poder realitzar treballs de classe. Amb totes les gravacions i informacions obtingudes vaig poder crear tres vídeos que resumien tant les dues obres de teatre com un de la síntesi del dia complet. Em va alegrar rebre l’agraïment del director del grup In albis teatro:
Més tard, vaig trobar al meu llibre de Grec 1 (ed. Teide) un tema relacionat amb el teatre grec i sense dubtar-ho vaig elaborar el treball de El teatre grec: l’edifici teatral, emprant el llibre de text com a referència.
Tots aquests fets em van portar a relacionar el teatre actual amb obres clàssiques grecollatines i alhora a crear el meu treball de recerca: Cartellera de teatre clàssic.