Mots de ritual per a Electra

Mots de ritual per a Electra, dirigida per Jordi Coca, serà representada a la Sala Tallers del TNC.

L’autor d’aquesta obra, Josep Palau i Fabre va viure l’exili del país durant el primer franquisme que va provocar el trencament de la cultura catalana. Palau i Fabre, va viure dos exilis abans de tornar a Catalunya definitivament l’any 1962. Mots de ritual per a Electra va ser escrit l’any 1958 a París, ciutat on l’autor s’havia exiliat voluntàriament l’any 1945. Aquesta obra la va dedicar a l’amor entre Electra i el seu germà Orestes per tal de fer front a la tirania que havia dominat la pàtria.

Orestes retorna per venjar la mort del seu pare amb una personalitat fingida. Electra – també amb una altra identitat- i Orestes es retroben i cometen una relació incestuosa que acaba de donar l’impuls per dur a terme la venjança. L’autor de l’obra amb aquest mite clàssic tracta de reconciliar la cultura perduda per culpa dels exilis. Palau i Fabre utilitza el drama del text clàssic per parlar de l’exili, de la resistència interior i exterior durant el franquisme. L’obra tracta al màxim les emocions. 

L’espectacle estarà disponible del 6 al 17 de maig del 2015.

Aquest article s'ha publicat dins de General, Tragèdia, Tragèdia grega i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Mots de ritual per a Electra

  1. Retroenllaç: L’amor a la cartellera teatral de Barcelona | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

  2. Retroenllaç: Les obres clàssiques de teatre grecollatí al TNC | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

  3. Retroenllaç: Mots de ritual per Electra al TNC | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *