Mots de ritual per a Electra al TNC

El passat dijous, 7 de maig, la meva tutora i jo vam tenir el plaer d’anar a veure Mots de ritual per a Electra a la Sala Tallers del TNC, dirigida per Jordi Coca.

L’obra tracta d’una adaptació modernitzada de Josep Palau i Fabre de Les Coèfores d’Èsquil, en el moment que Electra i Orestes es retroben i, desconeixedors de les seves aliances familiars, duen a terme un amor incestuós. Aleshores decideixen venjar-se de la mort del seu pare, matant a la seva mare Clitemnestra i al seu actual marit Egist, autors del crim.

Val a dir que és una obra molt dura, però molt ben reeixida. A més a més, els actors són magnífics. Tot i així, es troba a faltar el públic jove perquè un text clàssic no els crida l’atenció i, a més a més, si s’afegeix el fet que és en vers. Ben equivocats que estan de no anar-hi! Aquest espectacle ens apropa a la literatura grega, enriquint la nostra cultura d’una manera increïble. Cal dir, però, que abans d’assistir-hi és millor conèixer l’argument de l’obra per acabar d’entendre allò que ens volen transmetre.

Després de l’espectacle vaig tenir l’oportunitat d’entrevistar a altres alumnes que havien anat a veure l’obra i al simpatiquíssim Dafnis Balduz (aquí podeu trobar el seu Twitter), que representava Orestes.

Entrevista a Dafnis Balduz:

[youtube]https://youtu.be/QTDDQENodL8[/youtube]

L’opinió dels espectadors (alumnes i professor de l’escola Patufet de Barcelona):

[youtube]https://youtu.be/tcGRqsTUO6M[/youtube]

Si podeu, no us la perdeu!

Aquest article s'ha publicat dins de General, Tragèdia grega i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Mots de ritual per a Electra al TNC

  1. Retroenllaç: Anem al teatre! Mots de ritual per a Electra | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *