Dido reloaded / Go, Aeneas, Go!

El mite clàssic de llarga pervivència de Dido i Eneas sobre un amor impossible, l’etern conflicte entre el desig i el deure, és el referent de l’òpera Dido reloaded / Go, Aeneas, Go!. Els creadors convocats per la OBNC han estat en Xavier Bonfill, Raquel García-Tomás, Joan Magrané i Octavi RumbauCristina Cordero creadora de la dramatúrgia i Jordi Pérez Solé de la direcció escènica. El concepte reloaded proposa un nou punt de vista com a metàfora de l’actual crisi europea a partir de l’òpera barroca Dido and Aeneas de Henry Purcell.

Dido reloaded tracta dels problemes d’una dona líder d’un país europeu. Quan Dido i Eneas es troben, s’encreuen dues cultures diferents i el seu amor sorgeix més pels interessos polítics que pels desitjos personals. Dido té por que el seu romanç amb Eneas pugui afectar els seus deures com a líder.

Go, Aeneas, Go! mostra el periple d’un funcionari, un heroi, que lluita utòpicament per la idea d’Europa en un ambient desagradable. L’Eneas modern, a favor d’una Europa unida, inicia un viatge lluitant contra la desconfiança que provoquen les seves idees.

Els déus mitològics hi manquen en aquesta representació, però com a substitut d’aquests hi trobem els diners, els mercats, les expectatives de creixement o la prima de risc, que ens fan igual de vulnerables.

Aquesta representació tornarà a estar disponible del 26 al 30 de novembre de 2014 a Montjuïc, a l’Espai Lliure. La duració és de 1h 45′ sense pausa. També podeu seguir #DidoAeneas a Twitter.

Go Aeneas, go! també es va representar a Berlín, gràcies al fet que va guanyar el Berliner Opernpreis 14

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=P7_S8Iizjv0&list=PLu3I3g2pjBQ4WyJsAPPkRWUE21t7lXbO4&index=15[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/gio9dkjajiI[/youtube]

Aquest article s'ha publicat dins de General, Mitologia, Òpera, Referències clàssiques indirectes i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Dido reloaded / Go, Aeneas, Go!

  1. Retroenllaç: L’amor a la cartellera teatral de Barcelona | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

  2. Retroenllaç: Les obres clàssiques al Teatre Lliure | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

  3. Retroenllaç: La mitologia a la cartellera teatral de Barcelona | El fil del mite grec

  4. Retroenllaç: L’Eneida, baula romana de pervivència homèrica | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *