Dido reloaded / Go, Aeneas, Go!

El mite clàssic de llarga pervivència de Dido i Eneas sobre un amor impossible, l’etern conflicte entre el desig i el deure, és el referent de l’òpera Dido reloaded / Go, Aeneas, Go!. Els creadors convocats per la OBNC han estat en Xavier Bonfill, Raquel García-Tomás, Joan Magrané i Octavi RumbauCristina Cordero creadora de la dramatúrgia i Jordi Pérez Solé de la direcció escènica. El concepte reloaded proposa un nou punt de vista com a metàfora de l’actual crisi europea a partir de l’òpera barroca Dido and Aeneas de Henry Purcell.

Dido reloaded tracta dels problemes d’una dona líder d’un país europeu. Quan Dido i Eneas es troben, s’encreuen dues cultures diferents i el seu amor sorgeix més pels interessos polítics que pels desitjos personals. Dido té por que el seu romanç amb Eneas pugui afectar els seus deures com a líder.

Go, Aeneas, Go! mostra el periple d’un funcionari, un heroi, que lluita utòpicament per la idea d’Europa en un ambient desagradable. L’Eneas modern, a favor d’una Europa unida, inicia un viatge lluitant contra la desconfiança que provoquen les seves idees.

Els déus mitològics hi manquen en aquesta representació, però com a substitut d’aquests hi trobem els diners, els mercats, les expectatives de creixement o la prima de risc, que ens fan igual de vulnerables.

Aquesta representació tornarà a estar disponible del 26 al 30 de novembre de 2014 a Montjuïc, a l’Espai Lliure. La duració és de 1h 45′ sense pausa. També podeu seguir #DidoAeneas a Twitter.

Go Aeneas, go! també es va representar a Berlín, gràcies al fet que va guanyar el Berliner Opernpreis 14

Imatge de previsualització de YouTube Imatge de previsualització de YouTube
Aquest article s'ha publicat dins de General, Mitologia, Òpera, Referències clàssiques indirectes i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Dido reloaded / Go, Aeneas, Go!

  1. Retroenllaç: L’amor a la cartellera teatral de Barcelona | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

  2. Retroenllaç: Les obres clàssiques al Teatre Lliure | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

  3. Retroenllaç: La mitologia a la cartellera teatral de Barcelona | El fil del mite grec

  4. Retroenllaç: L’Eneida, baula romana de pervivència homèrica | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *