Bartolomé encadenado al Grec

L’abril del 2012, un jubilat, en Dimitris Christoulas, va suïcidar-se davant el Parlament grec. Va deixar una nota dient que es negava a seguir vivint buscant menjar de les escombraries. Aquesta tragèdia va inspirar al director Antonio Simón i el dramaturg José Sanchis Sinisterra. Aquest últim ha decidit que cada any un autor escriurà una peça teatral sobre un tema contemporani prenen com a referència el teatre grec.

Bartolomé encadenado tracta de la versió moderna de Prometeu encadenat, obra d’Èsquil. Malgrat haver estat privat del foc, el protagonista pot emetre senyals lluminosos per retornar als humans el que els déus polítics i econòmics els neguen.

El muntatge el formen un grup d’actors i actrius i un cor format per catorze joves graduats de l’Institut del Teatre que representaran la història de Bartomeu, el qual intenta retornar a la humanitat la dignitat que el Banc Mundial, l’Olimp dels Déus modern, els hi nega. L’obra teatral és una tragicomèdia contemporània amb trets polítics i socials.

L’espectacle es representa del 18 al 20 de juliol en el Teatre Grec. És en castellà i dura aproximadament 90 minuts. Podeu seguir el fil de l’opinió d’alguns espectadors aquí, així com la crítica periodística.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9W0_lgJURR4[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DjkIDFWkJ3A#t=31[/youtube]

Però no és el primer cop que es basen en aquest referent clàssic, en la XXXIV edició del Festival Grec de Barcelona es va representar el mite de Prometeu en femení!

Aquest article s'ha publicat dins de General, Mitologia, Referències clàssiques indirectes, Tragèdia grega i etiquetat amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *