DAFT PUNK SE SEPAREN!

Segurament haureu sentit els últims dies una notícia força important dins el món de la musica: Daft Punk se separen!

Daft Punk (ocultant la seva imatge)

Daft Punk “pengen els cascs” definitivament. El duo francès ha anunciat recentment que posen fi a la seva carrera amb Epilogue, un vídeo de 8 minuts publicat a la seva web i canal de YouTube que ja conté extractes de la pel·lícula que el duo va produir el 2006, Electroma. El missatge “Daft Punk (1993-2021)” tanca una trajectòria brillant amb discs tan influents en la història de la música dance com el debut de la banda, Homework (1997), o el popular Random access memory (2013), que els va fer guanyar cinc premis Grammy.

Daft Punk va ser un duo francès de música electrònica format a París el 1993 per Guy-Manuel de Homem-Christo i Thomas Bangalter. Van aconseguir popularitat a finals dels anys 90 com a part del moviment House; també van tenir èxit en els anys següents, combinant elements de música house amb funk, techno, disco, rock i synthpop.

Acostumaven a  portar cascs i guants ornamentats per simular ser robots en la majoria d’aparicions públiques des de 1999 i rarament ofereixen entrevistes o apareixen a la televisió. És una qüestió de timidesa. Volien preservar totalment la seva vida privada.

Hi ha molt poques fotos del duo sense cascs.

Guy-Manuel de Homem-Christo i Thomas Bangalter en els seus inicis tocaben en bandes de rock, però van deixar els grups i  van començar a experimentar amb caixes de ritmes i sintetitzadors. El seu àlbum d’estudi debut, Homework, va ser llançat per Virgin Records el 1997 a crítiques positives, recolzades per singles ” Around the World ” i ” Da Funk “.

El seu segon àlbum, Discovery , va tenir més èxit, gràcies sobretot als singles ” One More Time “, ” Digital Love ” i ” Harder, Better, Faster, Stronger “.

Al març de 2005, Daft Punk va llançar el seu tercer àlbum, on van destacar   ” Robot Rock ” i ” Technologic ”  que van aconseguir èxit al Regne Unit. Daft Punk va fer moltes actuacions al llarg de 2006 i 2007 i va llançar l’àlbum en viu Alive 2007 , que va guanyar un premi Grammy per Millor Electronic / Dance Album. Van compondre la partitura de la pel·lícula Disney  Tron: Legacy, que es va llançar el 2010 al costat del seu àlbum de banda sonora.

Daft Punk en una sessió

El 2013 van editar un nou àlbum d’estudi (i últim) anomenat Random Access Memories. El 19 d’abril del mateix any, es dóna a conèixer el primer senzill del mateix, “Get Lucky“, amb la participació de Pharrell Williams com a veu principal de la cançó i Nile Rodgers com el guitarrista.

Portada del disc

Finalment Random Access Memories es va filtrar el 13 de maig de al 2013 per Internet, vuit dies abans del seu llançament oficial. En resposta, dues hores més tard el grup va habilitar l’escolta de manera gratuïta a iTunes Store. «Get Lucky» comença a sonar en moltes emissores a nivell mundial, elevant així la popularitat del duo.
Get Lucky va ser nominada com a millor enregistrament de l’any i resultant com a guanyadora en els Premis Grammy de 2014.

 

El 2016, Daft Punk va guanyar el seu primer número u en el Billboard Hot 100 amb la cançó ” Starboy “, una col·laboració amb The Weeknd.

Daft Punk ha venut més de 12 milions  d’àlbums i 17 milions de singleS. La seva música  ha influenciat a diverses bandes i artistes, entre els quals destaquen Gorillaz, David Guetta, Skrillex, Justice, Calvin Harris, Deadmau5, Zedd i Madeon.

 

Fa un parell de cursos en Pol Casademunt de 6è ens va fer la proposta al Bon Dia amb Melodia d’aquest grup i aquesta setmana tornaran a sonar diversos temes de  Daft Punk a l’escola com a petit homenatge.    Aquesta música té molta energia i un ritme fantàstic! Bona setmana a tothom!

Daft Punk – Get Lucky
Like the legend of the Phoenix
All ends with beginnings
What keeps the planets spinning
The force from the beginning

We’ve come too far to give up who we are
So let’s raise the bar and our cups to the stars

She’s up all night to the sun
I’m up all night to get some
She’s up all night for good fun
I’m up all night to get lucky”

Curiositats

La principal eina de creació dels seus temes és el sampleig. Daft Punk creaven   una cançó a partir de parts d’altres cançons modificades de manera magistral, afegint veus electròniques i capes i capes de sintetizadors i efectes.
Per exemple, mireu  aquest vídeo resum (1 minut) com a partir de la cançó “More Spell On You”, un clàssic de 1979 d’Eddie Johns, van donar llum al seu èxit “One More Time”.

Aquest és  el seu vídeo de comiat (8 minuts).  Son fragments del film Electroma (2006).      SPOILER: Un dels dos robots explota, donant a entendre (o no) que potser un d’ells continuarà en el món de la música i l’altre no… Qui sap?

D’altra banda si voleu saber més de com està fet el tema Get Lucky  no us perdeu l’anàlisi del  YouTuber musical ShaunTrack. És interessant  com desmunta el tema, analitza l’harmonia i ens descobreix les parts i el paper dels diferents instruments. Gaudiu-lo!

Per saber-ne més
Si encara voleu saber més coses sobre el sintetitzador, el  també YouTuber i divulgador musical Jaime Altozano explica en un  vídeo com funciona aquest instrument tan revolucionari.          Molt recomanable si teniu temps!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *