Comentem cartells i poemes visuals de Joan Brossa…Cinquè i darrer Cartell…

Cartell5VOLEM VIURE PLENAMENT EN CATALÀ

Creiem que Joan Brossa va fer aquest poema visual, perquè ell lluitava pel Català. Ens hem donat compte que el fons és groc i les lletres vermelles, que són els colors de la Senyera Catalana. Justament Joan Brossa va escriure la frase en quatre versos, i la senyera té quatre ratlles vermelles. Ell volia que el seu futur parlés en català, i encara ara estem intentant ser com nosaltres volem ser. Joan Brossa intentava transmetre el seu somni que és parlar català com un fet normal. Hi ha una anècdota que li va passar un dia a Joan Brossa, va anar a renovar-se el carnet d’identitat, i quan el policia li va preguntar de què treballava ell va respondre: “sóc poeta”; i el policia va entendre que era paleta, i en el seu carnet d’identitat posava que era paleta. Aina i Mar. 11anys.
VOLEM VIURE PLENAMENT EN CATALÀ

El cartell pot voler dir que volem viure en un país lliure. Encara costa viure dia a dia en Català. Ens han explicat que al País Valencià encara hi ha dificultats per viure dia a dia en Valencià. Des d’aquí sabem que ells van tallar la freqüència de Catalunya Ràdio, TV3 i el que els va afectar més va ser tallar Canal 9. Gairebé tot el que trobem a Catalunya està en Castellà. Sovint les lleis no pensen en Catalunya ni en la gent que hi vivim. Tothom només se’n recorda del què està passant ara però no pensen en el que va passar fa uns quants anys i Joan Brossa sí que ens ho recorda i ens ho vol fer present en aquest poema visual. Quim i Marc G. 11 anys.
VOLEM VIURE PLENAMENT EN CATALÀ

Joan Brossa, amb aquest cartell ens volia dir que si vivim en un país que té un idioma propi, tenim el dret de parlar en aquest propi idioma. Ens hem fixat que si mires les quatre frases amb lletres de color vermell i el fons de color groc tot sembla la senyera, aquestes quatre frases diuen: VOLEM VIURE PLENAMENT EN CATALÀ. Nosaltres això ho relacionem amb l’estat actual del País Valencià. I per aquella gent que està en contra del Català, Valencià, Balear, Alguerès… i no ens deixa apreciar-lo tal com és, doncs que li quedi clar que si ell troba just parlar el seu idioma, que ens deixi parlar a nosaltres també el nostre idioma. Jordi, Pere i Pau, 11anys
VOLEM VIURE PLENAMENT EN CATALÀ

Quan Joan Brossa vivia, manava el senyor Francisco Franco. Va prohibir parlar Català. Només es podia parlar en Castellà. Però Joan Brossa volia viure plenament en Català. Lluitava per ser català, i que tornés a poder parlar la seva llengua habitualment. A la imatge les lletres són vermelles i el fons groc, com la Senyera. Martina i Mariona.11 anys.
VOLEM VIURE PLENAMENT EN CATALÀ

Creiem que volia dir que tenim el dret de viure amb el nostre idioma. El cartells semblen el títol d’alguna pel•lícula. Joan Brossa és com tothom, com tots els catalans. Joan Brossa tenia tot el dret del món a demanar els seus drets. Joan Brossa volia ser català però algunes persones no el deixaven. Aquet cartell demana aquest dret a poder ser allò que volem ser. Nosaltres creiem que ell volia explicar al món que nosaltres, els catalans volem ser nosaltres mateixos. Eric, Òscar i Arnau Gra.11anys
VOLEM VIURE PLENAMENT EN CATALÀ

Nosaltres creiem que Joan Brossa volia dir que ens deixessin estar bé encara que siguem catalans, Catalunya és el nostre país i creiem que s’ha de respectar. Quan va venir Francisco Franco no deixava parlar Català, però molta gent aprenia Català en secret perquè eren catalans i era la seva llengua. En aquell moment vam estar molt a prop de perdre la llengua però no es van rendir, gràcies a ells ara podem parlar Català, Ara podem mirar molts canals de la televisió en Català, i podem fer l’Escola en Català i parlar sense estar preocupats de si ens pressionen. Nil, Marc L. i Marc J.11 anys

One thought on “Comentem cartells i poemes visuals de Joan Brossa…Cinquè i darrer Cartell…

  1. Pingback: Arbust Brossa. Llegir i mirar Joan Brossa – Laberints brossians

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà